Οδηγός

Έκτακτο επίδομα ενόψει εκλογών: 70.000 δικαιούχοι διεκδικούν 600 ευρώ

Έκτακτο επίδομα ενόψει εκλογών: 70.000 δικαιούχοι διεκδικούν 600 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Αναφορικά με το ύψος του επιδόματος, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Έκτακτο επίδομα αναμένεται να δοθεί σε περίπου 70.000 αστυνομικούς ως εκλογική αποζημίωση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) , το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι Αστυνομικοί για τις εκλογές για πρώτη φορά απαλλάσσεται από τις νόμιμες κρατήσεις και την φορολογία εισοδήματος.

Αναφορικά με το ύψος του επιδόματος, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Υπηρεσιακοί παράγοντες με εμπειρία στο συγκεκριμένο ζήτημα, εκτιμούν στο Policenet.gr  πως το ποσό που θα δοθεί τελικά αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα 600 ευρώ που ζήτησε από τον Φεβρουάριο η Ομοσπονδία των Αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα,  στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. επισημαίνεται ότι η εκλογική αποζημίωση έχει θεσμοθετηθεί από το 2010 και έκτοτε το ποσό που καταβάλλεται σε κάθε προεκλογική περίοδο, καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η Ομοσπονδία των Αστυνομικών τονίζει τα εξής αναφορικά με το ύψος του εκλογικού επιδόματος:

Δεδομένου ότι το 2019, χορηγήθηκε το ευτελές ποσό των 150 ευρώ μεικτά, αλλά και επειδή από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλές κρίσεις και σήμερα ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν, είναι φυσικό φέτος, να διεκδικούμε τουλάχιστον 600 ευρώ“.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments