Διεθνή

Πούτιν: Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει

Πούτιν: Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Οι ελίτ της Δύσης δείχνουν μίσος και ρωσοφοβία και ξέχασαν ποιος νίκησε τους Ναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Εορτάζεται σήμερα η 78η επέτειος από την μεγάλη νίκη του Σοβιετικού Στρατού εναντίον των Γερμανών Ναζί. Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε, στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία, πως η Δύση επιθυμεί να διαβρώσει και να καταστρέψει την Ρωσική Ομοσπονδία. Σε αντίθετη ρότα, ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι τόνισε πως ο ουκρανικός λαός υπερασπίζεται τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι ελίτ της Δύσης δείχνουν μίσος και ρωσοφοβία και ξέχασαν ποιος νίκησε τους Ναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σήμερα, ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής. Ένας πραγματικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον της πατρίδας μας. Αποκρούσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Διεξάγουν (σ.σ. οι Δυτικοί) πραγματικό πόλεμο εναντίον της πατρίδας μα, εμείς όμως θέλουμε να δούμε ένα μέλλον με ειρήνη. Οι ελίτ της Δύσης δείχνουν μίσος και ρωσοφοβία και η Δύση ξέχασε ποιος νίκησε τους Ναζί. Βλέπουμε το πώς καταστρέφουν μνημεία Σοβιετικών στρατιωτικών, θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας.

Θυμόμαστε τον ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Κίνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θυμόμαστε τον ρόλο του λαού της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Είμαστε περήφανοι με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Το κράτος και το μέλλον το λαού είναι στα χέρια σας. Όλη η πατρίδα ενωμένη υποστηρίζει τους ήρωες μας, προσευχόμαστε για εσάς. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από την αγάπη για την πατρίδα. Για τη νίκη!».

Ζελένσκι: Στο εξής γιορτάζουμε την νίκη της Ευρώπης

Την ίδια στιγμή, ο Β. Ζελένσκι υποδέχεται την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο και δηλώνει ότι, από εδώ και πέρα, η Ουκρανία δεν θα γιορτάζει την Νίκη εναντίον των Γερμανών Ναζί αλλά την νίκη της Ευρώπης.

«Καθημερινά, ο γενναίος λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται τις ίδιες τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Από εδώ και στο εξής, η 9η Μαΐου θα είναι η Ημέρα της Ευρώπης – στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ουκρανία. Σήμερα, βρισκόμαστε στο Κίεβο αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα. Γιατί το Κίεβο είναι τόσο κατάλληλο μέρος για να γιορτάσουμε την ημέρα της Ευρώπης» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη με την πρόεδρο της Κομισιόν.

“Καθημερινά, ο γενναίος λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται τις ίδιες τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαβρώσουμε την πολεμική μηχανή του Πούτιν και τα έσοδά του. Η Κομισιόν πρότεινε ένα 11ο πακέτο κυρώσεων. Η εστίαση είναι τώρα στην πάταξη της καταστρατήγησης (των κυρώσεων), μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας» ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments