Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 6,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Στις 6,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Προβάδισμα 6,1 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει η Marc στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. 

Προβάδισμα 6,1 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει η Marc στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.  Οι θετικές αξιολογήσεις φτάνουν το 46,1% και η παράσταση νίκης το 65,2%.  Η διαφορά είναι οριακά αυξημένη κατά 0,1  μονάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, πριν από 15 ημέρες. 

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κερδίζει 0,3 μονάδες και καταγράφεται στο 32,4%. Ανάλογο κέρδος έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται στο 26,3%. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στο 9%, το ΚΚΕ εμφανίζει οριακή απώλεια 0,1 μονάδας και καταγράφεται στο 6%. Απώλεια 0,3 μονάδων εμφανίζει το ΜεΡΑ25  , στο 3,3% – ενώ η Ελληνική Λύση χάνει μισή μονάδα και πέφτει στο 3,2% στην πρόθεση ψήφου. 

Παράλληλα – λόγω του αποκλεισμού Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο – αυξήθηκε και το ποσοστό των αναποφάσιστων, όπως και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν: Οι αναποφάσιστοι είναι πλέον στο 10,5% ( από 8,9% στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας) και εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν αυξήθηκαν στο 1,4% από 1%.  

Ενδιαφέρον  παρουσιάζει ο «ηλικιακός διχασμός»  του εκλογικού σώματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις νεότερες ηλικίες, ενώ η ΝΔ κυριαρχεί στις ηλικίες μετά τα 42 έτη. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments