Διεθνή

Bloomberg: Στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μισούστιν, μαζί με Ρώσους μεγιστάνες

Bloomberg: Στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μισούστιν, μαζί με Ρώσους μεγιστάνες
Θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Μ. Μισούστιν στην Κίνα από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ρωσίας, το 2020.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα ηγηθεί κυβερνητικής αντιπροσωπείας της χώρας η οποία θα βρεθεί στην Κίνα στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ, μαζί με Ρώσους μεγιστάνες, την ώρα που η Μόσχα ποντάρει ολοένα και περισσότερο στο Πεκίνο εν μέσω απομόνωσής της από τη Δύση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός Μισούστιν και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για ζητήματα ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, θα λάβουν μέρος στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ρωσίας – Κίνας στη Σαγκάη στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του ζητήματος, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Μ. Μισούστιν στην Κίνα από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ρωσίας, το 2020.

Στην αποστολή θα λάβει μέρος και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα, ενώ οι μεγιστάνες των λιπασμάτων Αντρέι Γκούριεφ και Αντρέι Μελνιτσένκο, ο κατασκευαστής αγωγών Ντμίτρι Πουμπιάνσκι και ο Αλεξέι Μορτντάσοφ του κολοσσού του χάλυβα και των εξορύξεων Severstal, έχουν προσκληθεί επίσης. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από τους επιχειρηματικούς αυτούς ηγέτες, που βρίσκονται άπαντες στις λίστες κυρώσεων των ΗΠΑ και των G-7, θα παρευρεθούν στο φόρουμ, ωστόσο οι εταιρείες τους θα εκπροσωπηθούν σίγουρα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να λάβουν μέρος και επικεφαλής εταιρειών του ενεργειακού κλάδου.

Εκπρόσωπος του Μ. Μισούστιν δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο, ενώ εκπρόσωποι των μεγιστάνων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Κίνα έχει αποφύγει εμφατικά να λάβει μέρος στις κυρώσεις των χωρών της Δύσης κατά της Ρωσίας, υιοθετώντας τυπικά ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, παρέχοντας ωστόσο ταυτόχρονα σημαντική πολιτική και οικονομική ασπίδα στο καθεστώς του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε τη Μόσχα μέσα στον Μάρτιο, λίγες ημέρες αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Πούτιν. Είχε μάλιστα τότε προσκαλέσει τον Μισούστιν να επισκεφθεί την Κίνα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αναπτυχθούν στενότεροι δεσμοί με τον νέο πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κιανγκ.

Λι και Μισούστιν αναμένεται να συζητήσουν επί νέων οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments