Τεχνολογία

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτοξεύσει κατά 30% τον S&P 500

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτοξεύσει κατά 30% τον S&P 500
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για μια εκτόξευση του S&P 500 τα επόμενα 10 χρόνια εκτιμά η Goldman Sachs.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για μια εκτόξευση του S&P 500 τα επόμενα 10 χρόνια εκτιμά η Goldman Sachs.

Όπως δήλωσε στο CNBC ο ανώτερος αναλυτής στρατηγικής της Goldman, Μπεν Σνάιντερ, «τα επόμενα 10 χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 1,5% ετησίως. Και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη του S&P500 κατά 30% ή περισσότερο την επόμενη δεκαετία.

Η εμφάνιση του ChatGPT, του chatbot που αναπτύχθηκε από την OpenAI, έχει προκαλέσει θύελλα ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για τις πιθανές διαταραχές στην καθημερινή ζωή πολλών.

Ταυτόχρονα ενθουσίασε του επενδυτές που επιθυμούν μια νέα κινητήρια δύναμη για την αύξηση των κερδών, πολύ περισσότερο σε μια εποχή κατά την οποία το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών.

«Πολλοί από τους ευνοϊκούς παράγοντες που οδήγησαν στην επέκταση (του S&P 500) τα κέρδη φαίνεται να αντιστρέφονται», είπε ο αναλυτής.

«Αλλά η πραγματική πηγή αισιοδοξίας τώρα είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης».

«Είναι ξεκάθαρο στους περισσότερους επενδυτές ότι οι άμεσοι νικητές είναι στον τομέα της τεχνολογίας», πρόσθεσε ο Σνάιντερ. Πρόσθεσε όμως ότι «το πραγματικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι ποιοι θα είναι οι νικητές στην πορεία».

Τόνισε ότι «το 1999 ή το 2000 κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας, θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστούμε το Facebook ή την Uber να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε».

Ο Σνάιντερ συνέστησε στους επενδυτές να κατανείμουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ σε κυκλικούς και αμυντικούς κλάδους, δίνοντας προβάδισμα στους τομείς της ενέργειας και της υγειονομικής περίθαλψης για τις ελκυστικές αποτιμήσεις τους.

Επίσης, αναμένει ότι η Fed θα ολοκληρώσει βραχυπρόθεσμα το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιγξης της νομισματικής της πολιτικής.

«Το ερώτημα είναι: Με ποιους τρόπους αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει την οικονομία που κινείται προς τα εμπρός;» είπε ο Σνάιντερ. «Ένα σημάδι ανησυχίας από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα είναι ότι οι εταιρείες του S&P 500 αρχίζουν να περιορίζουν λίγο τις εταιρικές δαπάνες».

«Αν δούμε τις εξαγορές του S&P 500, μειώθηκαν κατά 20% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους – αυτό είναι ένα σημάδι ότι ίσως δεν έχουμε δει όλες τις επιπτώσεις αυτού του κύκλου σύσφιγξης», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments