Global News

Les Echos: Ο Ζελένσκι στις συνόδους κορυφής της G7 και του Αραβικού συνδέσμου

Les Echos: Ο Ζελένσκι στις συνόδους κορυφής της G7 και του Αραβικού  συνδέσμου
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στη Σαουδική Αραβία. Θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία την Κυριακή για να αναζητήσει μεγαλύτερη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Μετά από μια ευρωπαϊκή περιοδεία πριν από λίγες ημέρες, που τον οδήγησε στη Ρώμη, το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο, ο Ζελένσκι άφησε ξανά το Κίεβο για να αναζητήσει ευρύτερη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη, προετοιμάζοντας μια γενική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων. Με ένα αεροπλάνο που ναυλώθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση, ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε για πρώτη φορά αυτήν την Παρασκευή στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου. Θα μπορούσε έτσι να κλέψει την παράσταση από τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος επιστρέφει εκεί, μετά από δώδεκα χρόνια αναστολής.

Σε ένα tweet το μεσημέρι, ο Β. Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έφτασε επιτόπου και ανέφερε τα θέματα, τα οποία είναι προς συζήτηση: «Πολιτικοί κρατούμενοι στην Κριμαία και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, επιστροφή του λαού μας, φόρμουλα ειρήνης, ενεργειακή συνεργασία». Και προσθέτει, «η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο και είμαστε έτοιμοι να πάμε τη συνεργασία μας σε νέο επίπεδο». Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ουκρανός πρόεδρος προσκλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και όχι από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments