Αθλητισμός

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη;

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η εξασφάλιση της συμμετοχής στο Europa Conference League της επόμενης περιόδου είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Άρης από τη φετινή σεζόν

Η αλήθεια είναι ότι οι υποψήφιοι γι’ αυτό το βραβείο δεν είναι αρκετοί λόγω της αγωνιστικής παλινωδίας που χαρακτήρισε τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ή των προβλημάτων τραυματισμού που διαχειρίστηκαν με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιάκουμπ Μπραμπετς. Συν τοις άλλοις, αρκετοί ποδοσφαιριστές εμφάνισαν έντονη ανισορροπία στην απόδοσή τους με πιο ενδεικτικές τις περιπτώσεις των Άντρε Γκρέι, Πίτερ Ετέμπο. Ο πρώτος πραγματοποίησε εντυπωσιακό πρώτο μισό σεζόν αλλά εξαφανίστηκε στο δεύτερο, σε μεγάλο βαθμό ισχύει το ίδιο και για τον δεύτερο.

Βλάντιμιρ Νταρίντα

Ο Τσέχος εμφανίστηκε μέσα στο καταχείμωνο για να προσφέρει ζεστασιά σε μια παγωμένη ατμόσφαιρα. Δεν χρειάστηκε χρόνο για να αποδείξει τις ποδοσφαιρικές καταβολές του, τη διαφορετική κουλτούρα του αλλά και την ποιότητά του ως παίκτης και χαρακτήρας. Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την ημέρα που μπήκε στην 11αδα του Άρη – στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη – όχι απλά δεν ξαναβγήκε από αυτή αλλά δεν έχασε παιχνίδι καθώς μέτρησε 21 συνεχόμενες συμμετοχές σε κανονική διάρκεια και play-offs! Κανείς άλλος δεν το κατάφερε.

Προσεγγίζοντας την προσφορά με τη βοήθεια των αριθμών, τελείωσε τη σεζόν με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ αλλά η εικόνα αναδεικνύει μεγαλύτερη προσφορά. Γιατί «έδεσε» τη μεσαία γραμμή προσφέροντας λύσεις σε δημιουργικό επίπεδο αλλά και βάζοντας την προσωπικότητά του στον χαρακτήρα της ομάδας. Αν όχι η καλύτερη, σίγουρα πρόκειται για μια από τις κορυφαίες μεταγραφές ελληνικής ομάδας την περασμένη αγωνιστική περίοδο σύμφωνα με την gazzetta.gr

Λούις Πάλμα

Το… άγουρο ποδοσφαιρικό φρούτο δεν ωρίμασε απλά, αλλά εξελίχθηκε σ’ έναν από τους καλύτερους εκτελεστές της περασμένης σεζόν. Ποιος θα το περίμενε από ένα παιδί το οποίο μέχρι τον Γενάρη του 2022 αγωνιζόταν στο ημιεπαγγελματικό Πρωτάθλημα της Ονδούρας και παρά την άποψη περί ατόφιου ταλέντου, ήταν λογικές και οι αμφιβολίες λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Ο ερχομός του Λούις Πάλμα δεν στοιχειοθετούσε τίποτε περισσότερο από ένα στοίχημα χαμηλού ρίσκο καθώς ο Άρης δεν έδωσε περισσότερα από 200.000 ευρώ για (περίπου) 75% των δικαιωμάτων του το οποίο δεν του βγήκε απλά αλλά σήμερα βλέπει την εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας του.

Ο 23χρονος επιθετικός άρχισε να καλλιεργεί «υποψίες» στο περσινό παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ όπου κρίθηκε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκεί όπου φαινόταν ότι όλα είχαν κριθεί και η «Ένωση» προηγούνταν με 0-2, μ’ έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τις βάσεις μιας μυθικής ανατροπής. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν εκκωφαντική. Σε σύνολο 36 αγώνων είχε 13 γκολ και οκτώ ασίστ. Μόνο με πέναλτι δεν σκόραρε καθώς πέτυχε γκολ σε ροή αγώνα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και κόρνερ στον αγώνα των play-offs με τον Ολυμπιακό. Καθόλου τυχαία, το όνομα του Λούις Πάλμα βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων κι έχει τεθεί ζήτημα πώλησής του.

Φαμπιάνο Λέισμαν

Συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών αγώνων με Γκόμελ και Μακάμπι Τελ Αβίβ, φέτος ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έγραψε ιστορία καθώς μέτρησε 40 συμμετοχές, τις περισσότερες σε μια σεζόν στην πλούσια επαγγελματική καριέρα του. Με εξαίρεση τους τελευταίους τρεις αγώνες των play-offs όπου λόγω ενός τραυματισμού δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, ο Φαμπιάνο ήταν ο μοναδικός από τους στόπερ που δεν έχασε παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Κυρίως όμως, ήταν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και σημαντικό γρανάζι στον τρόπο ανάπτυξής της.

Τον ερχόμενο Νοεμβρη, ο Φαμπιάνο θα κλείσει το 32ο έτος της ηλικίας του, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024, υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο πώλησής του. Τον περασμένο Γενάρη βρέθηκε κοντά σε ομάδα της Ρωσίας δίχως τελικώς να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του καθώς δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο οικονομικό.

Χουλιάν Κουέστα

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει συνηθίζει να βαδίζει στη νοητή γραμμή μεταξύ αμφισβήτησης και αποδοχής. Η περίπτωσή του έχει σηκώσει μπόλικη κουβέντα καθώς στα προηγούμενα χρόνια δεν απέφυγε τα λάθη σε παιχνίδια που δεν έπρεπε με συνέπεια να μεγαλώσει ο κύκλος αυτών επικριτών του. Η φετινή χρονιά ήταν η 5η του στην ομάδα και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία του. Ο Χουλιάν Κουέστα κράτησε 12 φορές ανέπαφη την εστία του, κυρίως όμως είχε να διαχειριστεί την προβληματική μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας του. Τα γκολ που δέχθηκε ήταν λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να είχε δεχθεί βάσει της ποιότητας των ευκαιριών των αντιπάλων. Συνολικά αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments