Πολιτική

Θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ με 41% – Συντριβή Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 20, 09%

Θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ με 41% – Συντριβή Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 20, 09%

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε εκλογικό θρίαμβο εξελίσσεται η αποψινή βραδιά για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Σε εκλογικό θρίαμβο εξελίσσεται η αποψινή βραδιά για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Το κυβερνών κόμμα κινείται οριστικά σε ποσοστά άνω του 40% και σημειώνοντας αυξητική τάση. Την ίδια στιγμή ο Σύριζα γνωρίζει μια ήττα πέραν κάθε προγνωστικού, η οποία τον φέρνει καθηλωμένο στο 20%. Νταμπλ σκορ για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ, που, εκ των πραγμάτων, βρίσκεται αντιμέτωπος με ζήτημα ηγεσίας.

Με βάση την εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών, η νέα Βουλή, που προκύπτει από τις κάλπες, είναι πεντακομματική. Το ΚΚΕ βγαίνει ενισχυμένο και το ΠΑΣΟΚ βγαίνει επίσης κερδισμένο από την κάλπη. Την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της «κερδίζει» η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία φαίνεται ότι αποτέλεσε την επιλογή μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός Βουλής παραμένει τελικά το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να επιτύχει την επανεμφάνισή της στο Κοινοβούλιο. Δεν πετυχαίνει την έκπληξη ο νέος σχηματισμός ΝΙΚΗ. Με την ενσωμάτωση στο 47,33% στην επικράτεια, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,09%.

Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12%. Στην τέταρτη θέση είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με ποσοστό 6,96%, ενώ την πέμπτη θέση κατέχει η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,5%.

Στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης κινούνται η Νίκη με 2,92%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, και το ΜέΡΑ25 με 2,42%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments