Global News

CNBC: «Θετική» συνάντηση Μπάιντεν – ΜακΚάρθι για το χρέος

CNBC: «Θετική» συνάντηση Μπάιντεν – ΜακΚάρθι για το χρέος

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι είπε ότι είχε μια «παραγωγική» και «επαγγελματική» συνάντηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το πώς να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, αλλά ότι οι δύο τους δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία.

«Νομίζω ότι ο τόνος της συζήτησης απόψε ήταν καλύτερος από κάθε άλλο βράδυ που είχαμε συζητήσεις», δήλωσε ο ΜακΚάρθι, μετά από ωριαία συνάντηση. Η συνάντηση ήταν επίσης χρήσιμη για τις διαπραγματευτικές ομάδες. Ο ΜακΚάρθι είπε ότι και οι δύο ομάδες επρόκειτο να «έρθουν ξανά μαζί και να εργαστούν όλη τη νύχτα» για μια συμβιβαστική συμφωνία. «Ο πρόεδρος και εγώ γνωρίζουμε την προθεσμία, οπότε νομίζω ότι θα μιλάμε κάθε μέρα… μέχρι να το κάνουμε αυτό». Πριν από τη συνάντηση, ο Μπάιντεν τόνισε ότι και οι δύο άνδρες χρειάζονται μια συμφωνία που «να μπορούμε να προωθήσουμε και στις δύο πλευρές» ενός στενά διχασμένου, υπερκομματικού Κογκρέσου. «Έχουμε ακόμα κάποιες διαφωνίες, αλλά νομίζω ότι μπορεί να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει να πάμε», είπε ο Μπάιντεν στην αρχή της πολυαναμενόμενης συνάντησης.

Ο ΜακΚάρθι συμμερίστηκε την επιφυλακτική αισιοδοξία του Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος, να ενισχύσουμε την οικονομία μας, να αντιμετωπίσουμε αυτό το χρέος, αλλά το πιο σημαντικό, να κάνουμε αυτή την κυβέρνηση να κινηθεί ξανά για να περιορίσει τον πληθωρισμό, να μας κάνει λιγότερο εξαρτημένους από την Κίνα και να κάνουμε τις πιστώσεις μας λειτουργία του συστήματος». Η συνάντηση των δύο ανδρών ήλθε στον απόηχο της προειδοποίησης της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να οδηγηθεί σε μία θέση να μην μπορεί να καλύπτει όλες τις πληρωμές ακόμα και από την 1η Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments