Global News

Le Soir: Ο Σάντσεθ θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής για σχηματισμό κυβέρνησης

Le Soir: Ο Σάντσεθ θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής για σχηματισμό κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Πηγή: in.gr - Πέδρο Σάντσεθ: Το πιο μεγάλο στοίχημα

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε δεύτερο στις πρόσφατες εκλογές, αλλά ο Πέδρο Σάντσεθ ευελπιστεί ακόμη και σε μια κυβέρνηση ανοχής.

«Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της βουλής για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να ζητήσει την υποστήριξη της ισπανικής βουλής για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έπειτα από τις εκλογές της 23ης Ιουλίου κατά τις οποίες το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ήρθε πρώτο σε ψήφους χωρίς να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της βουλής για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Σάντσεθ απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE).

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του, που ήρθε δεύτερο σε αριθμό ψήφων, θα επιδιώξει πρώτα να εκλέξει αύριο τον πρόεδρο της βουλής.

Δεν διευκρίνισε ποια κόμματα θα συμμετέχουν στον πιθανό κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά έχει δηλώσει ότι πρόθεσή του είναι να συνεργασθεί με την συμμαχία Sumar της ισπανικής αριστεράς.

Τα μικρότερα τοπικά κόμματα έχουν κομβικό ρόλο στον ορισμό του επόμενου πρωθυπουργού της Ισπανίας.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέλαβε την εξουσία το 2018 και από το 2020 κυβερνά με κυβέρνηση συνασπισμού μειοψηφίας με το κόμμα Podemos.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments