Global News

Le Figaro: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι αναχαίτισε δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά στην Βαλτική

Le Figaro: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι αναχαίτισε δύο αμερικανικά  βομβαρδιστικά στην Βαλτική

Πηγή Φωτογραφίας: he Aviation Geek Club

Η αναχαίτιση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, το οποίο ανέφερε ότι τα βομβαρδιστικά αυτά συμμετείχαν σε «μία σχεδιασμένη από καιρό άσκηση στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απογείωσε ένα από τα πολεμικά της αεροπλάνα για να ανανχαιτίσει δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά επάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, τα οποία, όπως είπε, πλησίαζαν τα σύνορά της. «Μετά την απόσυρση ξένων πολεμικών αεροσκαφών από τα ρωσικά σύνορα, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στο αρχικό του αεροδρόμιο χωρίς επεισόδια», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα δύο εν λόγω αεροσκάφη ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που «πλησίασαν τα ρωσικά σύνορα», δηλώνοντας ότι είχαν εκτοξεύσει ένα μαχητικό Su-27 για να τους συναντήσει. Τα ρωσικά σύνορα δεν παραβιάστηκαν. «Η πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες που αφορούν τον εναέριο χώρο », ανέφερε το ρωσικό υπουργείο. Η αναχαίτιση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, στρατηγό Πατ Ράιντερ, ο οποίος δήλωσε ότι τα βομβαρδιστικά συμμετείχαν σε «μια από καιρό σχεδιασμένη άσκηση στην Ευρώπη».

Τα περιστατικά με ρωσικά αεροσκάφη και αεροσκάφη από χώρες του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ένα παρόμοιο περιστατικό πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα αφορούσε ένα ρωσικό μαχητικό και δύο γαλλικά και γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Στις αρχές Μαΐου, επρόκειτο για ένα πολωνικό αεροσκάφος συνοριοφύλακα που επιχειρούσε στη Μαύρη Θάλασσα για λογαριασμό της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικών συνόρων Frontex, το οποίο, κινδύνευσε από τις προσεγγίσεις ενός ρωσικού μαχητικού. Ένα μήνα νωρίτερα, ρωσικά μαχητικά είχαν συναντήσει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ- 9 στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο μετά τους ελιγμούς τους είχε πέσει στη θάλασσα. Το περιστατικό είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments