Πολιτική

Μητσοτάκης: Ξέρω ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια, θα απογοητευτούν όσοι εφησυχάζουν

Μητσοτάκης: Ξέρω ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια, θα απογοητευτούν όσοι εφησυχάζουν

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Μητσοτάκης: «Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και σημαντικότατο rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης κάποιου σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη».

«Εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα, δεν πρόκειται να καθίσω με σταυρωμένα χέρι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαϊου και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε και επισήμανε:

«Θα αξιολογήσω πάρα πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν όλα τα στελέχη και έχω την απαίτηση να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έτρεξαν για τους εαυτούς τους. Κάποιοι έχουν και το πρόσθετο κίνητρο ότι μπορεί να εκλεγούν βουλευτές τώρα, με την ενισχυμένη αναλογική. Αλλά πολλοί που ήδη έχουν εκλεγεί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει ένας πολύ αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της πολιτικής τους δραστηριότητας στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου».

Ο διάλογος με τον Α. Σρόιτερ Το ερμηνεύω εγώ λίγο πιο απλά και αν θέλετε είτε με επιβεβαιώνετε είτε όχι: όταν θα έρθει η ώρα -αν είστε ο επόμενος πρωθυπουργός και πάλι- να αποφασίσετε για τις θέσεις των υπουργών και το υπουργικό Συμβούλιο, θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας και την προεκλογική δραστηριότητα του καθενός. Θα σας το πω ακόμα πιο απλά: πιο πολύ θα μετρήσει το τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές από το τι σειρά εκλογής είχαν στις προηγούμενες.

Άρα, αξιολογούνται και για την προεκλογική τους δράση.

Φυσικά. Γιατί είναι μία συλλογική προσπάθεια. Γιατί καταλαβαίνω απόλυτα ότι είχαμε πολύ καλά ψηφοδέλτια και η κινητοποίηση του σταυρού προσθέτει στο κόμμα, ο υποψήφιος ή η υποψήφια διεκδικεί και την ατομική του, την ατομική της εκλογή. Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν και υποψήφιοι που δεν τα κατάφεραν και υπάρχει και η απογοήτευση της ήττας. Αλλά εδώ είμαστε μαζί, είμαστε μία ομάδα και όλοι πρέπει να συνταχθούμε με αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Πώς θα παρακολουθείται αυτή η προεκλογική δράση; Και το λέω γιατί εσείς δεν έχετε την δυνατότητα προφανώς να ξέρετε πού βρίσκεται ο κάθε υποψήφιος και σε ποια χωριά μιλάει και τα λοιπά.

Αυτά είναι εύκολα για εμάς. Νομίζω ότι όση κούραση και να υπάρχει -γιατί ξέρετε, όταν τα έχει κανείς δώσει όλα, το να πει κανείς «ωπ, πρέπει να ξεκινήσω και πάλι»… Αλλά τουλάχιστον ξεκινάμε από μία καλή θέση.

Να πω και κάτι; Μέχρι και η επικοινωνία με τους πολίτες -και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά αφορά και τους υποψήφιους-, να τους ευχαριστήσουμε, να τους πουμε: «σας ευχαριστούμε για την ψήφο σας, για τη στήριξη, ξανακάνετε τον κόπο να κάνετε πάλι το βήμα αυτό, γιατί δυστυχώς δεν επιλέξαμε εμείς την απλή αναλογική».

Η απλή αναλογική κάηκε, θα έλεγα αυτοαναφλέχθηκε, με εντυπωσιακό τρόπο. Δεν την επιλέξαμε εμείς, πρέπει δυστυχώς να ξαναψηφίσουμε. Κάντε το βήμα να ξαναψηφίσετε αυτούς που ψηφίσατε την προηγούμενη φορά.

«Ξέρω ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια» Σχετικά με το επόμενο υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους ή τις καλύτερες, ανάλογα με το αντικείμενο.

«Έχω πολύ καλές επαφές με τους ράφτες όλης της Αθήνας για να ξέρω ποιοι ράβουν κοστούμια» είπε, χαριτολογώντας. Για να σπεύσει να συμπληρώσει σε σχέση με «αμετακίνητους»:

«Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και σημαντικότατο rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης κάποιου σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι δεν έκανε δομικούς ανασχηματισμούς την προηγούμενη τετραετία, σημείωσε ωστόσο ότι μιλάμε για νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments