Πολιτική

Μητσοτάκης: Αποκλείει πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: Αποκλείει πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στέλνει μήνυμα και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια», που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Mέσω της συνέντευξής του στην Καθημερινή της Κυριακής στέλνει μήνυμα και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. Σκιαγραφεί και την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, αντλώντας από τη δεξαμενή των νέων προσώπων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, είναι σαφής: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Αυτοδυναμία Μητσοτάκη και ιδιωτικό χρέος

Την τελευταία τετραετία, η Ελλάδα γνώρισε αλλεπάλληλες κρίσεις, με σοβαρότερες αυτές της πανδημίας και της ενέργειας. Είχαμε να κάνουμε δηλαδή με δυο εισαγόμενα φαινόμενα τα οποία όμως προκάλεσαν σοβαρές ανατροπές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όχι πάντα για κακό. Είναι αμφίβολο για παράδειγμα αν θα είχε επιτευχθεί μια αισθητή προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή αν δεν υπήρχε η πανδημία. Την ίδια περίοδο, η χώρα αναβάθμισε τη διεθνή της εικόνα και ήδη εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη σε φίλους και συμμάχους της.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν σε διάφορους τομείς της συλλογικής μας ζωής. Για παράδειγμα, στο πεδίο της οικονομίας, κεντρικό είναι το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

Το ιδιωτικό χρέος αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βέβαια ευάλωτα νοικοκυριά – θύματα της οικονομικής και τεχνολογικής συγκυρίας.

Το «κόκκινο» ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει «σκαρφαλώσει» στα 260 δις. ευρώ και περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία, με περίπου 2 εκατομμύρια να κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ήτοι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ενώ το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, όταν η τελευταία ανεπαρκής ρύθμιση χρεών «πετάει» εκτός 4 σας 5 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις των φορέων τους. Ακόμη, σε 1.412.322 έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις και πλειστηριασμοί) ενώ οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα φτάνουν 2.036.867.Τέλος, το 2022 επιβλήθηκαν 518.622 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών (κατασχέσεις και πλειστηριασμοί), με τον αριθμό να καταγράφει αύξηση κατά 104,9% σε σχέση με το 2021 (253-083).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments