Διεθνή

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αυτή είναι η 14η επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κίεβο από τις αρχές Μαΐου, λόγω της οποίας τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αυτή είναι η 14η επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κίεβο από τις αρχές Μαΐου, λόγω της οποίας τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Ρωσία πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής τη μεγαλύτερη επίθεση με drones κατά του Κιέβου από τότε που ξεκίνησε η εισβολή πριν από 15  μήνες, η οποία άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς, όπως ανέφεραν στρατιωτικές και περιφερειακές αρχές.

«Συνολικά υπήρξε ένας αριθμός ρεκόρ εκρηκτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών: 54», ανέφερε η ουκρανική αεροπορία στο Telegram, λέγοντας ότι «κατέστρεψε 52».

«Πρόκειται για την πιο σημαντική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά της πρωτεύουσας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής», δήλωσε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στο Telegram. «Αναπτύχθηκε σε πολλά κύματα και η ειδοποίηση από τον αέρα διήρκεσε για περισσότερες από 5 ώρες».

Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, «μετά την καταστροφή των ρωσικών drones», τα «λείψανα έπεσαν σε επταώροφο κτίριο» στη συνοικία Golosivsky, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας ένα άλλο.

Φωτιά ξέσπασε και σε χώρο αποθήκης, απλώνοντας τις φλόγες σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη συνοικία Solomianski, ένας 41χρονος άνδρας πέθανε και μια 35χρονη επίσης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschko.

Αυτή είναι η 14η επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κίεβο από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν στόχευε «στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατηγικές υποδομές στις κεντρικές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κιέβου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments