Διεθνή

Ρωσία: Σε λίστα καταζητούμενων ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκράχαμ

Ρωσία: Σε λίστα καταζητούμενων ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκράχαμ

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Στη λίστα των καταζητούμενων έθεσε τον Αμερικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας

Στη λίστα των καταζητούμενων έθεσε τον Αμερικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, επικαλούμενα τη βάση δεδομένων του υπουργείου.

Σε ένα μονταρισμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου από τη συνάντηση του Γκράχαμ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, ο Γκράχαμ εμφανίζεται να λέει «οι Ρώσοι πεθαίνουν» και στη συνέχεια να λέει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ είναι τα «καλύτερα χρήματα που έχουμε ξοδέψει ποτέ».

Αφού η Ρωσία επέκρινε τα σχόλια, η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες βίντεο της συνάντησης, το οποίο έδειχνε ότι τα δύο σχόλια δεν συνδέονταν μεταξύ τους.

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας δήλωσε την Κυριακή ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για τα σχόλια του Γκράχαμ. Δεν διευκρίνισε για ποιο έγκλημα ήταν ύποπτος. Ο Γκράχαμ αμφισβήτησε τις ρωσικές επικρίσεις για την υποστήριξή του στην Ουκρανία την Κυριακή, λέγοντας ότι απλώς εξήρε το πνεύμα των Ουκρανών που αντιστάθηκαν σε μια ρωσική εισβολή με τη βοήθεια που παρείχε η Ουάσινγκτον.

Ο Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, γνωστός για τις επιθετικές απόψεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχει ταχθεί ευθέως υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία στη μάχη της κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει προσθέσει στο παρελθόν δεκάδες Αμερικανούς αξιωματούχους και εκλεγμένους πολιτικούς σε «μαύρες λίστες», απαγορεύοντάς τους την είσοδο στη χώρα, αλλά σπάνια έχει ζητήσει τη σύλληψη ανώτερων Αμερικανών αξιωματούχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments