Ελλάδα

Ξεπερνά τις προσδοκίες η ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Ξεπερνά τις προσδοκίες η ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Η ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Η ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο του 65% μέχρι το 2025 (ήδη από το 2019 έχει ξεπεράσει το 60%) αλλά οι συσκευασίες από μόνες τους, όσο καλές επιδόσεις και εάν καταγράφει η διαχείρισή τους, δεν μπορούν να ανεβάσουν τις συνολικές επιδόσεις της ανακύκλωσης των εν γένει απορριμμάτων, η οποία κυμαίνεται γύρω στο 20% σήμερα, ένα ποσοστό αρκετά χαμηλό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), κ. Γιάννης Ραζής, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Δευτέρα, ανέλυσε την κατάσταση της ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι η ΕΕΑΑ έχει επιτύχει διπλάσιο αποτέλεσμα από ό,τι προβλέπει η αντίστοιχη νομική υποχρέωση. Όπως εξήγησε, η συσκευασία είναι απολύτως ανακυκλώσιμη και τελικά δεν είναι πολλά τα υλικά που δεν ανακυκλώνονται αρκεί αυτά να ενταχθούν στον κάδο.

Σήμερα, η ΕΕΑΑ καλύπτει το 96% του πληθυσμού με 174.000 μπλε κάδους ενώ έχει παραδώσει στους δήμους 537 οχήματα συλλογής υλικών τα οποία εκτελούν 120.000 δρομολόγια ετησίως από τους δήμους στα κέντρα διαλογής. Το 2021, τα αποτελέσματα της ΕΕΑΑ από τα έργα του μπλε κάδου και λοιπών δημοτικών έργων αυξήθηκαν κατά 12% το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments