Διεθνή

Απειλές Μεντβέντεφ: «Νόμιμος στρατιωτικός στόχος» οι Βρετανοί αξιωματούχοι

Απειλές Μεντβέντεφ: «Νόμιμος στρατιωτικός στόχος» οι Βρετανοί αξιωματούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Βρετανία είναι ο «αιώνιος εχθρός» της Μόσχας

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Βρετανία είναι ο «αιώνιος εχθρός» της Μόσχας και ότι κάθε Βρετανός αξιωματούχος που διευκόλυνε την Ουκρανία στον πόλεμο θα μπορούσε να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος.

Ο Μεντβέντεφ, απαντώντας στην παρατήρηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δυνάμεις πέρα από τα σύνορά της, ανέφερε ότι οι «ανόητοι αξιωματούχοι» της Βρετανίας θα πρέπει να θυμούνται ότι η Βρετανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ως εμπόλεμη χώρα».

«Η Βρετανία ενεργεί ως σύμμαχος της Ουκρανίας παρέχοντάς της στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή εξοπλισμού και ειδικών, δηλαδή, de facto ηγείται ενός αδήλωτου πολέμου εναντίον της Ρωσίας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στο Twitter.

«Στην περίπτωση αυτή, οποιοσδήποτε δημόσιος αξιωματούχος της (είτε στρατιωτικός, είτε πολιτικός, που διευκολύνει τον πόλεμο) μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments