Πολιτική

Στο «στόχαστρο» της ΝΔ οι οικονομικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Στο «στόχαστρο» της ΝΔ οι οικονομικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ανεβάζει η Νέα Δημοκρατία τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έτσι ένα νέο, διακριτό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αιχμή του δόρατος είναι η οικονομία και πιο συγκεκριμένα, η φορολογική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ανεβάζει η Νέα Δημοκρατία τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έτσι ένα νέο, διακριτό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αιχμή του δόρατος είναι η οικονομία και πιο συγκεκριμένα, η φορολογική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Μερίσματα, γονικές παροχές και μεγάλες επιχειρήσεις καταλαμβάνουν την κυρίαρχη θέση στη θεματολογία της νέας αντιπαράθεσης, η οποία φαίνεται ότι διεξάγεται και προς χάριν των κεντρώων ψηφοφόρων και του μεσαίου χώρου μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.

Ενδεικτική η νέα κίνηση του Άκη Σκέρτσου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να εξαπολύσει νέα επίθεση προς το πράσινο στρατόπεδο. «Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σημαία ευκαιρίας» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και εκ νέου χρέωσε στον πολιτικό αντίπαλο ότι έχει ένα πρόγραμμα «παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και χειρότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Άκη Σκέρτσο το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ένα ευχολόγιο, το οποίο παραμένει ακοστολόγητο. Είναι μια συρραφή λαικιστικών υποσχέσεων, οι οποίες δεν έχουν κοστολογηθεί. Κατά την προσέγγιση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τα πασοκικά μέτρα «τα βρήκαμε στα 45 δισ. για την τετραετία αν και υπάρχουν πολλά κενά με μέτρα που δεν έχουν εξειδίκευση».

Στην εν λόγω οπτική, η ΝΔ διατυπώνει το ερώτημα προς την Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης έξι μέτρων, που, κατά τους γαλάζιους, κοστίζουν 12 δις ευρώ ετησίως. Τα ερωτήματα που ετέθησαν εκφράζουν αυτόν τον προβληματισμό: «Πως θα χρηματοδοτήσουν την αύξηση μισθών; Την αύξηση δαπανών στο ΕΣΥ; Την επαναφορά ΕΚΑΣ και την κατάργηση προσωπικής διαφοράς; Το κούρεμα στις ρυθμίσεις της εφορίας; Το μηνιαίο επίδομα παιδιού; Τη μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα;».

Γίνεται έκδηλη η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει το πρόγραμμά της ως το μόνο αξιόπιστο, αφού είναι μετρήσιμο και κοστολογημένο. Από την άποψη αυτή, δεν είναι συμπτωματική η επιμονή στην αύξηση του φόρου στα μερίσματα και στην έκτακτη φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι επιθέσεις αυτές της ΝΔ εγγράφονται σε μια προσπάθεια προσέγγισης των κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι αποδίδουν ξεχωριστή σημασία στον αξιόπιστο και τεκμηριωμένο λόγο. Η ΝΔ θέλει να αποφύγει τυχόν διαρροές προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαία η επιμονή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ότι στις επερχόμενες εκλογές «ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση».

Ο φόβος της ΝΔ είναι τυχόν αποσυσπείρωσή της μέσω μιας πιο χαλαρής ψήφου σε τέσσερις εβδομάδες στο φόντο της συζήτησης που εξελίσσεται για τη μάχη της Κεντροαριστεράς. Με λίγα λόγια στο στόχαστρο της ΝΔ είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στράφηκαν στη ΝΔ τόσο το 2019 όσο και το 2023, αλλά ενδέχεται να στραφούν στις βάσεις τους, υπό τη σιγουριά του εκλογικού αποτελέσματος στις 25 Ιουνίου – όπως συζητούν στο γαλάζιο στρατόπεδο.

«Τους αφήνουμε να διαγκωνίζονται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και για το ποιος θα πάρει το ρετιρέ της «κεντροαριστερής πολυκατοικίας» ήταν η χθεσινή αιχμηρή αναφορά του Μητσοτάκη για Τσίπρα και Ανδρουλάκη από την Κρήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments