Lifestyle

Δημήτρης Παπανικολάου: «Όταν είπα ότι έχω αυτισμό ήρθε η κόρη μου και δέχτηκε να μιλήσει και εκείνη»

Δημήτρης Παπανικολάου: «Όταν είπα ότι έχω αυτισμό ήρθε η κόρη μου και δέχτηκε να μιλήσει και εκείνη»

Πηγή Φωτογραφίας: okmag.gr

"Το έκανα και για την προστασία του παιδιού, γιατί συνέβαιναν διάφορες άσχημες συμπεριφορές", εξομολογείται ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στη διάγνωσή του με Σύνδρομο Άσπεργκερ, στην κόρη του που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού αλλά και στον αγώνα που έχει δώσει ο ίδιος για τα άτομα αυτά.

«Έχουμε κάνει το δικό μας coming-out. Καθένας έχει τα θέματά του, εμείς έχουμε την κορούλα μας στο φάσμα του αυτισμού και γι’ αυτό έχω κάνει μία καμπάνια για όλο αυτό το θέμα, για αυτό που λέμε «διαφορετικότητα». Τελευταία έχω αρχίσει σιγά-σιγά να μη τη λέω αυτή τη λέξη, γιατί μιλώντας για διαφορετικότητα βάζεις τον εαυτό σου σε άμυνα κι αυτός που σε λέει διαφορετικό θεωρεί τον εαυτό του φυσιολογικό», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

View this post on Instagram

A post shared by Πολύχρωμα Πλάσματα 🏳️‍🌈❤️ (@polyxrwma_plasmata)

«Το έκανα και για την προστασία του παιδιού, γιατί συνέβαιναν διάφορες άσχημες συμπεριφορές. Όταν δημοσιοποιείς ένα θέμα και υπάρχει η δυνατότητα της αναγνωρισιμότητας λόγω πρότερου βίου, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί μένουν πίσω», τονίζει αμέσως μετά.

«Όταν κάναμε συμβουλευτική ψυχοθεραπεία με τη γυναίκα μου, του έκανε παράπονα ότι εγώ είμαι συνέχεια στο Facebook, εκείνος της είπε: μην τον παρεξηγείς, έχει στοιχεία Άσπεργκερ. Εκεί λοιπόν, επειδή η γυναίκα μου δεν ήθελε να πούμε για το παιδί δημόσια, της εξηγούσα ότι θα παραμείνει η Άρια που αγαπάμε. Τότε το πήρα επάνω μου και μίλησα για μένα», περιγράφει στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Το ίδιο βράδυ ήρθε η Άρια μαζί με τη γυναίκα μου και μου είπε: μπαμπά, πες και για μένα», αποκαλύπτει.

«Είμαστε σε μία εποχή διαγνώσεων. Αν πάμε σε έναν ψυχολόγο-ψυχίατρο, όλοι κάτι θα βρούμε. Πλέον αν νιώσω αδικία, δεν θα θυμώσω γιατί έμαθα τη διάγνωση», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments