Πολιτική

Άδωνις: Καμία συνεργασία με Βελόπουλο και Νίκη

Άδωνις: Καμία συνεργασία με Βελόπουλο και Νίκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ελληνική Λύση και με το κόμμα Νίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ελληνική Λύση και με το κόμμα Νίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «αποκλείεται η συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και με το κόμμα Νίκη. Με αυτά τα δύο κόμματα δεν μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, διότι διαφωνούμε στα μείζονα. Διαφωνούμε δηλαδή στον ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό της χώρας.

Με το κόμμα που θα μπορούσαμε, δυνητικά, να κάνουμε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι αποκλείεται να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Τα εκτός Βουλής κόμματα συγκέντρωσαν 16% και υπάρχουν δύο κόμματα που συγκεντρώνουν 2,9% και 2,96%. Αυτά τα ποσοστά μπορεί να ανεβούν στις επόμενες εκλογές και να έχουμε δύο νέα κόμματα στη Βουλή. Με εφτά κόμματα στη Βουλή, η αυτοδυναμία δεν είναι καθόλου βέβαιη.

Το μείζον είναι να έχουμε κυβέρνηση. Πρώτα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση. Μετά επιλύουμε τα παρεπόμενα.

Η εξισορρόπηση της πολιτικής ισχύος δεν γίνεται μόνο κοινοβουλευτικά. Αυτό δεν ισχύει. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία έχει ασφαλιστικές δικλείδες σε όλα τα επίπεδα. Όταν πήρε ο Ανδρέας Παπανδρέου 48% και 47%, δεν κινδύνεψε η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το ότι ο λαός, λοιπόν, ψήφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό δεν είναι κίνδυνος για την δημοκρατία, αλλά αυτό είναι επιλογή του λαού. Είναι αισχρό το να λέει η αντιπολίτευση ότι το να ψηφίζει ο λαός τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κίνδυνος για την δημοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments