Ελλάδα

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου: Αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια ο ένας πλοίαρχος

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου: Αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια ο ένας πλοίαρχος

Πηγή Φωτογραφίας: Το mynews.gr

Μεγάλο το ρήγμα στο ένα, κινούνται με ίδιες δυνάμεις - Ισχυρή παρουσία ελληνικών δυνάμεων, πλησίασαν και τουρκικές ακταιωροί - Οι Τούρκοι ναυτικοί του «ΑΝΤ» αρνήθηκαν βοήθεια

Η σαφής υπεροχή δυνάμεων και η άμεση αντίδραση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να μην λάβει άσχημη τροπή το περιστατικό με την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου.

Στο σημείο βρέθηκαν και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής χωρίς ωστόσο να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών για την έρευνα και διάσωση των συγκεκριμένων πλοίων τα οποία ούτως ή άλλως βρίσκονταν εντός ελληνικής δικαιοδοσίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα πλοίο ονόματι «ΑΝΤ» και σημαίας Βανουάτου με 13 άτομα πλήρωμα, 10 εκ των οποίων Τούρκοι και το πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με 19 αλλοδαπούς πλήρωμα συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της Χίου, σε Διεθνή Ύδατα. Τα αίτια της σύγκρουσης διερευνώνται και παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.Τα δύο πλοία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σε διεθνή ραδιοσυχνότητα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η ελληνική και η τουρκική πλευρά.

To πλοίο ΑΝΤ είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη. Τα δύο πλοία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σε διεθνή ραδιοσυχνότητα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η ελληνική και η τουρκική πλευρά.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο στην περιοχή έφθασαν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τρία Super Puma και παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ήταν και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments