Διεθνή

Ερντογάν: Πρόσκληση συνεργασίας προς την αντιπολίτευση

Ερντογάν: Πρόσκληση συνεργασίας προς την αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Recep Tayyip Erdoğan//EPA

Κάλεσμα συνεργασίας προς την αντιπολίτευση πραγματοποίησε σήμερα ο επανεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ορκίστηκε επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Κάλεσμα συνεργασίας προς την αντιπολίτευση πραγματοποίησε σήμερα ο επανεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ορκίστηκε επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Καλώντας την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν τόνισε: «Το χέρι που απλώναμε για να σταθούμε όρθιοι μετά από κάθε εκλογές αντιμετωπιζόταν πάντοτε με σφιγμένες γροθιές. Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης θα επιδείξουν διαφορετική στάση. Αναμένουμε από την αντιπολίτευση να ενεργήσει με αίσθημα ευθύνης για χάρη της τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλουμε η αντιπολίτευση να συμφιλιωθεί με την εθνική βούληση».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας, η Τουρκία χρειάζεται μια μεγάλη αγκαλιά. Σας προσκαλώ να ξεκινήσετε μια κινητοποίηση αδελφοσύνης στις 81 επαρχίες μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε: «Ας αφήσουμε στην άκρη τις δυσαρέσκειες στην προεκλογική περίοδο. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια, ας βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε ειρήνη. Ας επωμιστούμε όλοι την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα».

«Θα ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας με ένα ελεύθερο, πολιτικό και περιεκτικό σύνταγμα, σώζοντάς το από το σημερινό σύνταγμα, το οποίο ήταν προϊόν πραξικοπημάτων», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, ο οποίος επανεξελέγη ως αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ορκίστηκε στη Γενική Εθνοσυνέλευση και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν παρέλαβε την εντολή του από τον προσωρινό πρόεδρο του κοινοβουλίου Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στον όρκο του μετά την παραλαβή της εντολής του, ο Ερντογάν είπε: «Ως Πρόεδρος, θα προστατεύσω την ύπαρξη και την ανεξαρτησία του κράτους, την αδιαίρετη ακεραιότητα της πατρίδας και του έθνους, την άνευ όρων και άνευ όρων κυριαρχία του έθνους, θα τηρήσω το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ και την αρχή της κοσμικής Δημοκρατίας, Παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους και ιστορίας, παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους και ιστορίας, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να προστατεύσω και να δοξάσω τη δόξα και την τιμή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να εκπληρώσω το καθήκον μου με αμεροληψία. Ορκίζομαι στην τιμή μου», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments