Πολιτική

Οικονομία και αριστερός λαϊκισμός

Οικονομία και αριστερός λαϊκισμός
Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει επιτύχει ένα μικρό οικονομικό θαύμα, όπως πιστοποιούν οι Βρυξέλλες και οι αγορές, εγχώριοι και ξένοι αναλυτές, καθώς επίσης και τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει επιτύχει ένα μικρό οικονομικό θαύμα, όπως πιστοποιούν οι Βρυξέλλες και οι αγορές, εγχώριοι και ξένοι αναλυτές, καθώς επίσης και τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας.

Οι κυβερνητικές επιτυχίες στο μέτωπο της οικονομίας επιβραβεύθηκαν από τους πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό 40,8%, που αποτελεί και τον βατήρα για την επίτευξη μιας ισχυρής αυτοδυναμίας στις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η χώρα έχει εισέλθει στο ρυθμό της ισχυρής ανάπτυξης και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ συνολικά 50 φόροι μειώθηκαν στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των περισσότερο χαμηλών εισοδημάτων και απομένει μόλις ένα βήμα προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα φέρει και νέα κεφάλαια στη χώρα μας.

Μπροστά σε αυτά τα τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού, που βλάπτει όμως σοβαρά την ελληνική οικονομία. Μιλούν για αυξήσεις φόρων σε γονικές παροχές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απειλούν με φρένο κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, χωρίς τεκμηριωμένο σχέδιο, παρά μόνο με διάφορα μέτρα ατάκτως ερριμμένα.

Η κοινή γνώμη βλέπει τα δύο αυτά κόμματα της αντιπολίτευσης να συναγωνίζονται σε προχειρότητες, αοριστολογίες και αντιφάσεις, που βεβαίως μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στην πραγματική οικονομία. Οι πολίτες, ωστόσο, γνωρίζουν και ποιος μείωσε τους 50 φόρους και ποιος είναι αυτός που μπορεί ως πρωθυπουργός να καθοδηγήσει τη χώρα και να σημειώσει υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και να επιτύχει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Απέναντι στους λαικισμούς των Τσίπρα και Ανδρουλάκη και στα γονατογραφήματα των κομμάτων τους, που συνεχώς γράφονται και σβήνονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο διαπιστωμένα φέρνει αποτελέσματα.

Η επιτυχημένη αυτή πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών είναι σαφές ότι θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και να ενισχυθεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, όπου ζητούμενο είναι η διαμόρφωση μιας άνετης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα οδηγήσει στο σχηματισμό μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, που θα συνεχίσει να πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments