Τεχνολογία

Meta Platforms: Αποκαλυπτήρια για τη νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας Quest 3

Meta Platforms: Αποκαλυπτήρια για τη νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας Quest 3

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο CEO της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας μάσκας εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, του Quest 3.

Η νέα συσκευή θα έχει τιμή εκκίνησης τα 499 δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram. Σύμφωνα με την ανάρτηση, θα είναι η πρώτη συσκευή της αγοράς που θα προσφέρει «υψηλής ανάλυσης έγχρωμη mixed reality εμπειρία», ενώ το Quest 3 θα είναι 40% λεπτότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Quest 2.

Η νέα συσκευή εμφανίζεται να ενσωματώνει τουλάχιστον τρεις κάμερες στο εμπρόσθιο τμήμα στοιχείο που θα βελτιώνει την εμπειρία θέασης, καθώς ο χρήστης μπορεί να βλέπει τον πραγματικό κόσμο γύρω του ενώ θα φορά την μάσκα και συγχρόνως θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τις εφαρμογές.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σημειώνεται ότι το Quest 3 ενσωματώνει βελτιωμένη «φυσική» προοπτική για τον χρήστη καθώς επίσης βελτιωμένα γραφικά σε επίπεδο βιντεοπαιχνιδιών.

«Το έγχρωμο “πέρασμα” υψηλής πιστότητας, η καινοτόμος μηχανική μάθηση και η χωρική κατανόηση σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με το εικονικό περιεχόμενο και τον φυσικό κόσμο ταυτόχρονα, δημιουργώντας απεριόριστες δυνατότητες εξερεύνησης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Meta.

Το Quest 3 ενσωματώνει επόμενης γενιάς chipset της Qualcomm, ενώ περισσότερες λεπτομέερειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα δοθούν στις 27 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Connect της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το Meta Quest 2 είχε ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2020 ενώ η τιμή εκκίνησής του ήταν στα 299 δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Meta «βιάστηκε» να προβεί σε ανακοινώσεις λίγες μόνο ημέρες πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση αντίστοιχης συσκευής από την Apple. Η πρώτη μάσκα «μικτής πραγματικότητας» της Apple, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διαρροές θα μπορεί να συνεργάζεται με τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για το iPad ενώ θα κοστίζει τουλάχιστον 3.000 δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments