Global News

CNBC: Μπεν Γουάλας: «Όλοι εκτός από τον Πούτιν βλέπουν την πραγματικότητα στην Ουκρανία»

CNBC: Μπεν Γουάλας: «Όλοι εκτός από τον Πούτιν βλέπουν την πραγματικότητα στην Ουκρανία»
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κινδυνεύει να χάσει τα πάντα» εάν η Ρωσία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.

«Όλοι μπορούν να δουν την πραγματικότητα – εκτός από τον πιθανό πρόεδρο Πούτιν – ότι οι Ρώσοι έχουν χάσει 250.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεών τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, έχουν χάσει πάνω από 10.000 τεθωρακισμένα οχήματα, είναι σε θλιβερή κατάσταση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κινδυνεύει να χάσει τα πάντα» εάν η Ρωσία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν στη Μολδαβία τις τελευταίες ημέρες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετείχε ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν επίσης στο Όσλο για να συζητήσουν τη βραχυπρόθεσμη βοήθεια στην Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη ρωσική εισβολή, καθώς και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.

Υπουργοί Άμυνας από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Σιγκαπούρη την Παρασκευή για την Άμυνα Κορυφής του Διαλόγου Shangri-La. Στο περιθώριο, ο Γουάλας είπε ότι οι πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που παρασχέθηκαν πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν «ώθηση» στην ουκρανική αντεπίθεση.

Πρόσθεσε ότι ενώ δεν υπάρχει «μαγική σφαίρα», η βρετανική κυβέρνηση βλέπει την Ουκρανία να κερδίζει σε δυναμική.

«Η Ρωσία, βλέπουμε να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση — εξαντλούνται τα αποθέματά της. Νομίζω ότι η απερίσκεπτη και παράνομη χρήση στόχευσης κρίσιμων εθνικών υποδομών, πολιτικών περιοχών, είναι στην πραγματικότητα ένδειξη απόγνωσης, δεν είναι ένδειξη δύναμης από το ρωσικό καθεστώς, οπότε είμαι αισιόδοξος για το μέλλον», είπε ο Γουάλας.

Η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο υπέστη αεροπορικό βομβαρδισμό αυτή την εβδομάδα, αν και η Ρωσία αρνείται ότι στόχευε συγκεκριμένα αμάχους. Ρωσικά πλήγματα έχουν καταγραφεί εναντίον πολλών νοσοκομείων, σχολείων και θεάτρων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας από την αρχή της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Τον περασμένο μήνα, ο ΟΗΕ υπολόγισε ότι περισσότεροι από 24.000 μη μάχιμοι είχαν σκοτωθεί τους τελευταίους 15 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments