People

Η χαρισματική Νόνικα Γαληνέα

Η χαρισματική Νόνικα Γαληνέα

Πηγή Φωτογραφίας: Madata

«Ο μεγάλος μου έρωτας είναι το θέατρο και αυτό το συνειδητοποίησα σε ηλικία πέντε ετών», είχε δηλώσει.

Χαρισματική προσωπικότητα, γεμάτη πάθος, γενναιοδωρία και με ξεχωριστή αίσθηση του χιούμορ, η Νόνικα Γαληνέα, που «έσβησε» στα 85 της χρόνια, λάμπρυνε το θέατρο επί μισό αιώνα, γιατί η Τέχνη, όπως συνήθιζε να λέει, δεν είναι συνήθεια, αλλά ανάγκη. Πράγματι, η Μεγάλη Κυρία του θεάτρου δέσποσε επί πενήντα χρόνια ως πρωταγωνίστρια, μεταφράστρια και παραγωγός, ασχολούμενη με όλα τα είδη, από την κωμωδία, το κλασικό ρεπερτόριο και το μπουλβάρ έως το αρχαίο δράμα. Μυήθηκε στο μαγικό κόσμο του θεάτρου από τον Κάρολο Κουν. «Ο μεγάλος μου έρωτας είναι το θέατρο και αυτό το συνειδητοποίησα σε ηλικία πέντε ετών», είχε δηλώσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νόνικα Γαληνέα (@nonikagalenea)

Γεννημένη στην Αθήνα από μεγαλοαστική οικογένεια, σπούδασε στις Σχολές Θεάτρου Τέχνης και του Λονδίνου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, παντρεύεται τον γιατρό Νίκο Μουτούση στην Κηφισιά και τα μέσα της εποχής χαρακτηρίζουν αυτόν το γάμο «παραμυθένιο». Μαζί αποκτούν τρεις κόρες: την Εριέτα, την Αλεξία και την Αμαλία. ΄Όμως οι έντονες διαφωνίες και η ασυμφωνία χαρακτήρων του ζευγαριού θα οδηγήσουν πέντε χρόνια μετά στη λήξη του. Από το 1969 έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, για τον οποίον έλεγε πως υπήρξε «το λαχείο της ζωής της».

«Άλλοι ενώνονται με τα στεφάνια και εμείς ενωθήκαμε με το θέατρο. Εμείς είμαστε ένα στο θέατρο. Στη ζωή δεν τσακωθήκαμε ποτέ», είχε τονίσει αναφορικά με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη σχέση τους. Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού θεάτρου την αγάπησε τόσο πολύ που έβαλε ακόμη και την πλάτη του στο κοινό προκειμένου να προβληθεί η ηθοποιός και σύντροφος της ζωής του. Η Νόνικα Γαληνέα συνεργάστηκε με τα Κρατικά Θέατρα, το Μέγαρο Μουσικής και το Φεστιβάλ Επιδαύρου, στο πλάι σπουδαίων σκηνοθετών, όπως ο Μινωτής, ο Βολωνάκης, ο Ευαγγελάτος, ο Κοντογιάννης και ο Βουτσινάς, και σπουδαίων πρωταγωνιστών, όπως ο Χορν, η Βλαχοπούλου, ο Αλεξανδράκης, ο Παπαμιχαήλ. «Όλα είναι μια ζυγαριά στη ζωή», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. «Βάζοντας τα μεν και τα δε, τι έχω εισπράξει και τι έχω πληρώσει, βγαίνω κερδισμένη!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments