Αθλητισμός

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΖΛΑΤΑΝ – Δακρυσμένος ο Σουηδός και οι οπαδοί!

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΖΛΑΤΑΝ – Δακρυσμένος ο Σουηδός και οι οπαδοί!

Πηγή Φωτογραφίας: Le Monde

«Αποχαιρετώ το ποδόσφαιρο αλλά όχι εσένα», δήλωσε στο Σαν Σίρο μετά τη νίκη της Μίλαν με 3-1 επί της Βερόνα

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποφάσισε να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το συμβόλαιο του 41χρονου Σουηδού επιθετικού στη Μίλαν λήγει στα τέλη Ιουνίου και δεν θα ανανεωθεί μετά από μια σεζόν που έμεινε αρκετά στον πάγκο εξαιτίας τραυματισμών, κάτι που όπως φαίνεται τον ώθησε να τερματίσει μια αξιόλογη και επιτυχημένη καριέρα.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έφτασε στο Μιλάνο για τη δεύτερη θητεία στον σύλλογο στις αρχές του 2020, έχοντας κερδίσει το Scudetto μαζί τους ροσονέρι το 2011 και τους βοήθησε να κερδίσουν ξανά τον τίτλο την περασμένη σεζόν.

Αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο στο τέλος του αγώνα της Μίλαν με την Βερόνα (3-1) για την τελευταία αγωνιστική της Serie A, εμφανώς συγκινημένος o Ιμπραΐμοβιτς είπε: “Έχω πολλές αναμνήσεις και πολλά συναισθήματα εδώ μέσα, την πρώτη φορά που έφτασα εδώ μου δώσατε ευτυχία. Τη δεύτερη, αγάπη. Θα είμαι οπαδός της Μίλαν για μια ζωή. Ήρθε η ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι σε εσένα. Τα λέμε, αν είστε τυχεροί. Forza Milan και αντίο.”

Ο Ζλάταν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Μάλμε το 1999 και το 2001 μετακόμισε στον Άμστερντάμ για λογαριασμό του Άγιαξ (2001-04). Αγωνίστηκε επίσης σε Γιουβέντους (2004-06), Ίντερ (2006-09), Μπαρτσελόνα (2009-10), Μίλαν (2010-12), Παρί Σεν Ζερμέν (2012-16), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2016-18), L.A. Galaxy (2018-20) και την τελευταία τριετία της καριέρας του αγωνίστηκε στους Ροσονέρι. Συνολικά σε 819 εμφανίσεις της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο μέτρησε 493 γκολ και 201 ασίστ.

Το παλμαρέ του Ιμπραΐμοβιτς 5 πρωταθλήματα Ιταλίας (τρία με Ίντερ και δυο με Μίλαν) 4 πρωταθλήματα Γαλλίας 3 Super Cup Ιταλίας 3 League Cup Γαλλίας 3 Super Cup Γαλλίας 2 πρωταθλήματα Ολλανδίας 2 Κύπελλα Γαλλίας 2 Super Cup Ισπανίας Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (Μπαρτσελόνα) Πρωτάθλημα Ισπανίας UEFA Super Cup Europa League Super Cυp Αγγλίας League Cup Αγγλίας Πρωτάθλημα Ολλανδίας Super Cup Ολλανδίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments