Διεθνή

Βρετανία: Η έκρηξη στο ουκρανικό φράγμα είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής

Βρετανία: Η έκρηξη στο ουκρανικό φράγμα είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής

Πηγή Φωτογραφίας: liberal.gr

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να δοθεί μια ουσιαστική αξιολόγηση των λεπτομερειών που αφορούν την καταστροφή φράγματος στη νότια Ουκρανία

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να δοθεί μια ουσιαστική αξιολόγηση των λεπτομερειών που αφορούν την καταστροφή φράγματος στη νότια Ουκρανία, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό συνέβη μόνο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Το φράγμα Καχόβκα σε υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της νότιας Ουκρανίας υπέστη ρήγμα ύστερα από έκρηξη, την οποία η Ουκρανία και η Ρωσία αποδίδουν σε εσκεμμένη επίθεση της αντίπαλης πλευράς.

«Άκουσα αναφορές για έκρηξη στο φράγμα και τον κίνδυνο πλημμύρας. Είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιουδήποτε είδους ουσιαστική αξιολόγηση για τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Κλέβερλι στο Reuters κατά την επίσκεψή του στο Χρεμπέλκι, έξω από το Κίεβο, ύστερα από συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ουκρανική πρωτεύουσα χθες, Δευτέρα.

«Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι ο μοναδικός λόγος που αυτό αποτελεί ζήτημα είναι λόγω της απρόκλητης, πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει τώρα η Ρωσία είναι να αποσύρει τα στρατεύματά της άμεσα», δήλωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments