Ελλάδα

Επείγουσα ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ για τον τραγικό θάνατο της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη

Επείγουσα ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ για τον τραγικό θάνατο της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Η είδηση του θανάτου της νεαρής γυναίκας, που βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης, προκάλεσε σοκ.

Η άτυχη κοπέλα παραπονέθηκε στον συζυγό της και τους συγγενείς της το πρωί της Τρίτης για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Καθώς το ζευγάρι που ζούσε στη Λούτσα δεν διέθετε αυτοκίνητο αυτοκίνητο, κλήθηκε το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί της Τρίτης για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, το ασθενοφόρο έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments