Πολιτική

Πορφυλένια Κανελλοπούλου στο pagenews: Συμμετέχω στην πολιτική για να υπάρχει εκτός από παρών και το παρούσα

Πορφυλένια Κανελλοπούλου στο pagenews: Συμμετέχω στην πολιτική για να υπάρχει εκτός από παρών και το παρούσα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνέντευξη της Πορφυλένιας Κανελλοπούλου, υποψήφιας Βουλευτή με τη ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της τετραετίας διακυβέρνησης της χώρας ότι θα δώσει μεγάλη βαρύτητα προκειμένου να αποκτήσουν δυναμικό “παρών” και οι γυναίκες τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές. Νέα, δυναμική και προσγειωμένη η Πορφυλένια Κανελλοπούλου αποτελεί μια από τις επιλογές του πρωθυπουργού να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η ίδια μιλώντας στο pagenews.gr σχολιάζει το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών, για τους νέους και την πολιτική και άλλα θέματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη

  • Κυρία Κανελλοπούλου, η Νέα Δημοκρατία έλαβε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές. Τι ήταν αυτό που κατά την εκτίμησή σας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα; Τι θα πείτε στους πολίτες προκειμένου να έρθουν ξανά να ψηφίσουν ΝΔ;

Οι συμπολίτες μας, κα. Χύτου, επέλεξαν το δρόμο της σταθερότητας και απέρριψαν τα σενάρια που είχαν ως κοινό παρονομαστή την αφερεγγυότητα και τους πειραματισμούς για το αύριο της χώρας.

Ταυτόχρονα, όμως, απέδειξαν ότι δεν είναι ευεπίφοροι στις σειρήνες του λαϊκισμού, αλλά και στην ανωριμότητα που παραπέμπει σε αρκετές προεκλογικές περιόδους της Μεταπολίτευσης. Πλέον, απαιτούν καθαρότητα στις προγραμματικές θέσεις, ειλικρίνεια και προοπτική για το μέλλον.

Οι εποχές που ο δημόσιος λόγος περιστρεφόταν γύρω από το ποιος θα ανακοινώσει τα περισσότερα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που, σήμερα, διαγκωνίζονται για το ποιος θα φορολογήσει περισσότερο τον ελληνικό λαό. Τον λαό, δηλαδή, που προσπαθούν να βυθίσουν με κάθε τρόπο στον βούρκο της δικής τους μιζέριας και τοξικότητας.

Αντιθέτως, αυτός ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αλματώδη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τη μάχη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και  την πρόοδο της στα χνάρια των προηγμένων χωρών της ηπείρου.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα είναι κενή. Θέλουμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να προσέλθουν σ’ αυτές και να επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Ζητάμε, λοιπόν, μια νωπή εντολή, από την οποία θα προκύψει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Γιατί, αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου να προχωρήσουν οι γενναίες μεταρρυθμίσεις και να συνεχιστεί η πορεία της χώρας μας προς τα εμπρός.

  • Ακούσαμε πολλές φορές προεκλογικά ότι το νεανικό κοινό ψηφίζει κατά βάση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην κάλπη αποδείχθηκε το αντίθετο. Για ποιους λόγους οι νέοι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία;

Η γενιά μου συχνά έρχεται στην πολιτική αντιμέτωπη με στερεοτυπικές αντιλήψεις και ταμπέλες.

Οι νέοι άνθρωποι δεν είμαστε απολιτίκ. Είμαστε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο, έχουμε άποψη για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, χωρίς να είμαστε απόλυτοι. Αυτομάτως αυτό μας καθιστά ένα κοινό διαλλακτικό, όχι όμως δεδομένο. Ένα κοινό που δεν αποτελεί προνομιακό ακροατήριο κανενός ιδεολογικού χώρου, αλλά ισότιμο συνομιλητή. Ένα κοινό που κρίνει επί τη βάσει αποτελεσμάτων και όχι θολών υποσχέσεων.

Οι συνομήλικοι μου αναγνώρισαν με τη ψήφο τους την συνέπεια λόγου και έργων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιβράβευσαν τις πολιτικές που χαράχτηκαν από νεανικά μυαλά για νέους ανθρώπους.

Και αναφέρομαι, φυσικά, σε πραγματικά επαναστατικές πολιτικές, όπως το «Πρώτο Ένσημο» για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» μέσω του οποίου μπορούν, πλέον, να στεγάζουν τα όνειρα τους, αλλά και όλες εκείνες τις βαθιές τομές στο κράτος και την οικονομία που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα τους.

Επιπρόσθετα, οι συνομήλικοι μου δεν εκτίμησαν μόνο το αποτύπωμα των πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ζωές τους, αλλά και την σχέση που ανέπτυξαν μαζί του, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια σχέση που άνθισε επειδή ο ίδιος κοίταξε κατάματα τα προβλήματα μας, άκουσε τα αιτήματά μας και δημιούργησε μαζί μας μια αμφίδρομη επικοινωνία.

Σήμερα, οι νέοι βρίσκουμε στη Νέα Δημοκρατία ασφάλεια, σταθερότητα και εμπιστοσύνη, υλικά πάνω στα οποία θέλουν να «χτίσουμε» το μέλλον τους.

  • Ο πρωθυπουργός σας επέλεξε ως υποψήφια βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Πως αισθανθήκατε για αυτή την επιλογή;

Αποτελεί για μένα τεράστια τιμή να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξης ανάμεσα σε τόσο άξιες και άξιους συνυποψηφίους. Ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει την επιστήμη τους με πάθος και τώρα το ίδιο θα κάνουν για τον τόπο μας. Ανθρώπους που δεν βγήκαν από κάποιον κομματικό, αλλά από τον -κοινό για όλους μας- εργασιακό σωλήνα.

Την ίδια στιγμή, όμως, έχω απόλυτη συναίσθηση και της μεγάλης ευθύνης που έχω να εκπροσωπήσω την γενιά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην πολιτική είμαι για να μεταφέρω τα προβλήματα και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρεσβεύει ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Συγκρούεται με κατάλοιπα του παρελθόντος που ήθελαν τις γυναίκες στο σπίτι ή τη δουλειά και σε κάθε περίπτωση μακριά από τα κοινά. Αποδεικνύει ότι το να είσαι νέα και γυναίκα δεν είναι μειονέκτημα, αλλά προστιθέμενη αξία.

Η γενιά μου, άλλωστε, περιμένει δύο πράγματα: ανοιχτά αυτιά και κυρίως ανοιχτά μυαλά. Μόνο, έτσι, ο δυναμισμός, η ασυμβίβαστη φύση της, αλλά και τα όνειρα της θα αποτελέσουν καύσιμη ύλη για την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας.

  • Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι γεμάτα γυναίκες κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Αλλάζουμε ως κοινωνία πιστεύετε κατά το πέρασμα των ετών και στην πολιτική;

Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική περνά μέσα από την ασφάλεια που αυτές νιώθουν στο σπίτι, τον χώρο εργασίας και την εν γένει καθημερινότητα τους.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έγιναν σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα, την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις καταγγελίες του κινήματος #Metoo, την πιλοτική λειτουργία του panic button, καθώς και με την καθιέρωση ποσοστού 25% αναφορικά με την συμπερίληψη γυναικών στα Δ.Σ. των επιχειρήσεων.

Η χώρα μας αποκτά ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας των γυναικών, αλλά και κατοχύρωσης της συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων με βάση τα προσόντα και όχι το φύλο.

Στη Νέα Δημοκρατία, βλέπουμε ήδη τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για περισσότερες γυναίκες να λαμβάνει σάρκα και οστά, με το 42% των ψηφοδελτίων μας να αποτελείται από γυναίκες.

Παράλληλα, όμως, θέλω να τονίσω ότι στις τελευταίες εκλογές είδαμε να εκλέγονται συνολικά 71 γυναίκες, οι οποίες ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Γιατί, πολύ απλά, τόλμησαν, συμμετείχαν και έχουν την ευκαιρία τώρα να ενισχύσουν -με το δικό τους κοινοβουλευτικό λιθαράκι- τη θέση όλων εμάς των γυναικών στην πολιτική.

Προσωπικά, ο λόγος που συμμετέχω στην πολιτική, είναι για να υπάρχει εκτός από το «παρών» και το παρούσα. Θέλουμε περισσότερες γυναίκες να είναι ενεργές και να διαμορφώνουν το μέλλον τους.

Γιατί, όταν μια γυναίκα «μπαίνει» στην πολιτική, η μόνη κερδισμένη είναι η κοινωνία μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments