Πολιτική

Άδωνις: Η τραγωδία δεν προσφέρεται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση

Άδωνις: Η τραγωδία δεν προσφέρεται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση
Συνέντευξη παραχώρησε απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνέντευξη παραχώρησε απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel  και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πολίτη.

Ερωτηθείς για το φραστικό επεισόδιο μεταξύ νεολαίων και της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Άδωνις επισήμανε: «Η τραγωδία δεν προσφέρεται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση, έγινε σε διεθνή ύδατα και ήταν μια φριχτή τραγωδία. Γιατί ακριβώς κατηγορείται η Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν έχει ευθύνη για αυτήν την τραγωδία.

Τα άτομα στο επεισόδιο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μέλη του Σύριζα, γνωστά πρόσωπα της νεολαίας Σύριζα,

Ψύχραιμα, κόσμια και με ευαισθησία απάντησε η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπερασπίστηκε την πατρίδα της, την  οποία κατηγόρησαν».

Αναφορικά με το φαινόμενο της λαθρομετάναστευσης, ο Άδωνις τόνισε πως «φταίνε οι λαθρέμποροι, δεν φταίει η Ευρώπη για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευση.  Η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιηθούν τα κράτη, που είναι πατρίδες των μεταναστών, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να μειωθεί δραστικά η μετανάστευση.

500 εκατομμύρια θέλουν να μεταναστεύσουν από την Αφρική και την Ασία στην Ευρώπη. Αν η Ευρώπη τους δεχόταν όλους, θα είχε διαλυθεί, θα είχε εκραγεί.

Η Ελλάδα διεκδικεί αναλογικότερη, δικαιότερη κατανομή ως προς τους μετανάστες».

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Θράκη, ο Ά. Γεωργιάδης είπε: «Παρασυρόμαστε σε μία συζήτηση χωρίς νόημα, όπως θέλει ο Σύριζα. Ο κ. Τσίπρας έχει πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι έχει βουλευτές που δηλώνουν μέλη τουρκικής μειονότητας; Κατά τα στελέχη του Σύριζα, ο βουλευτής του Σύριζα εκλέχθηκε με τη βοήθεια του τουρκικού προξενείου. Δεν τραβήξαμε εμείς την κουρτίνα. Την κουρτίνα την τράβηξαν τοπικά στελέχη του Σύριζα στη Θράκη. Όταν μπήκε ο μακαρίτης ο Σαδίκ πριν από 33 χρόνια στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης όρισαν το όριο του 3%. Αυτή τη συμφωνία διέρρηξε ο Αλέξης Τσίπρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments