Πολιτική

Δωδεκάνησα: Το ποσοστό ρεκόρ της ΝΔ και η πολιτική δυναμική του Γιάννη Παππά

Δωδεκάνησα: Το ποσοστό ρεκόρ της ΝΔ και η πολιτική δυναμική του Γιάννη Παππά

Πηγή Φωτογραφίας: pappasioannis.com

Στις κινήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται περιοδείες και επισκέψεις του επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών πρώτης γραμμής σε εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες η Πειραιώς αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Η Περιφέρεια των Δωδεκανήσων χάρισε στη ΝΔ το ποσοστό ρεκόρ της σε ολόκληρη την επικράτεια (49,93%). Έξι ημέρες πριν από την τελική μάχη της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία  οργανώνει τις τελευταίες κινήσεις του σχεδιασμού της με στόχο την εκλογική επικράτηση και την αυτοδυναμία στην κάλπη της προσεχούς Κυριακής.

Στις κινήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται περιοδείες και επισκέψεις του επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών πρώτης γραμμής σε εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες η Πειραιώς αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Στην προοπτική αυτή, την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και τελευταία την Πάτμο, το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για μια περιοδεία με ισχυρούς συμβολισμούς και μια έμπρακτη κίνηση ευγνωμοσύνης, καθώς η Περιφέρεια των Δωδεκανήσων χάρισε στη ΝΔ το υψηλότερο ποσοστό της σε ολόκληρη την επικράτεια (49,93%), καταγράφοντας άνοδο της τάξης των 8,64 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2019, όπου η «γαλάζια» παράταξη συγκέντρωσε το 41,28% των ψηφοφόρων, με τον στόχο της ΝΔ να είναι το ποσοστό της 25ης Ιουνίου στα Δωδεκάνησα να γράφει «5» μπροστά, δηλαδή να μιλάμε για την απόλυτη πλειοψηφία.  Mute

Είναι αξιοσημείωτο πως οι πολίτες των Δωδεκανήσων με την ψήφο τους ανέδειξαν πρώτο στην προτίμησή τους τον Γιάννη Παππά, επιβραβεύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης, την οποία οικοδόμησε μαζί τους όλα τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις συνεχείς προσπάθειές του να μεταφέρει στο «κέντρο» τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και δουλεύοντας συστηματικά για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους.

Ο Γιάννης Παππάς κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι συγκέντρωσε 18.813 σταυρούς προτίμησης, αυξάνοντας κατά 9.247 τις ψήφους του, και από την τέταρτη θέση που κατέλαβε τον Ιούλιο του 2019, βρέθηκε στην κορυφή των «γαλάζιων» υποψήφιων βουλευτών.

Μάλιστα, όσο οι δεύτερες κάλπες πλησιάζουν και μαζί με αυτές και οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τη δομή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος, εφόσον η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, ενισχύεται η φημολογία που θέλει τον βουλευτή Δωδεκανήσων να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την επόμενη κυβέρνηση, με την εμπειρία του στα ζητήματα νησιωτικότητας και τουριστικής ανάπτυξης να ευνοούν τις σκέψεις για την αξιοποίηση του Γιάννη Παππά στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και του Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments