Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις κάλπες για να πάμε μπροστά

Μητσοτάκης: Στις κάλπες για να πάμε μπροστά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μετά από ένδεκα χρόνια επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία στην πλατεία Συντάγματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί από τους πολίτες να πάνε στις κάλπες

Μετά από ένδεκα χρόνια επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία στην πλατεία Συντάγματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί από τους πολίτες να πάνε στις κάλπες για ένα αποτέλεσμα που θα δίνει σταθερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα δίνει δύναμη να κάνει πράξη μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Παρουσία τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η φωνή της Αθήνας ακούγεται βροντερή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Πρέπει να αντηχήσει και στις κάλπες, με τη ΝΔ νικήτρια. «Έχω μιλήσει πολλές φορές, για την αμείλικτη αριθμητική της κάλπης. Προσέξτε, μία μικρή και επιπόλαιη δική μας αδράνεια, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, μπορεί να φέρουν πολλές παγίδες στην επιφάνεια. Σκεφτείτε μόνο το εξής: μερικές ψήφοι, λιγότερες σε κάθε εκλογικό τμήμα της Επικράτειας, αρκούν για να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό, όμως, όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «σύμμαχός μας είναι ο ενθουσιασμός, αντίπαλος ο εφησυχασμός».

Αναφορές

Κάνοντας αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έκανε την πρώτη του συγκέντρωση ως ο ιδρυτής και πρόεδρος του μεγάλου κεντροδεξιού κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ότι ο ίδιος ως έφηβος «ήταν παρών στην ομιλία του Κώστα Μητσοτάκη», ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η πλατεία δεν χωρίζεται πλέον στους πάνω και τους κάτω. «Είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική πλατεία».

Ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά σας καλώ να τον ξεπεράσουμε. Να πάρουμε υψηλότερα ποσοστά. Να επαναλάβουμε το θρίαμβο που πετύχαμε, και κάναμε για πρώτη φορά τη Δυτική Αθήνα γαλάζια. Εξάλλου, η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής. Το μπλε είναι το χρώμα της σημαίας μας, του ουρανού, της θάλασσας, της πατρίδας μας. Η παράταξή μας είναι πρώτη και στους νέους. Γιατί οι νέοι γνωρίζουν καλά τι έχουμε πετύχει στη δημόσια εκπαίδευση, στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας. Και οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι με εμάς πήραν την πρώτη αύξηση μετά από χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο χαρακτήρας του κόμματός μας είναι βαθιά λαϊκός. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα, στο μαύρο και στο διχασμό. Επιβράβευσαν μια κυβέρνηση ειλικρινή, που λέει αλήθεια. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Είμαστε η κυβέρνηση που δημιούργησε 300.000 θέσεις εργασίας και σήμερα σχεδιάζουμε ένα κράτος πιο φιλικό. Οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να συνεχιστούν. Οι ψηφοφόροι δεν έχουν πια κομματικές παρωπίδες, γυρνούν την πλάτη στα συνθήματα και ζητούν χειροπιαστά αποτελέσματα. Και αυτό το πετύχαμε την τετραετία που πέρασε αντιμετωπίζοντας μεγάλες κρίσεις. Στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Ελαφρύναμε τους πολίτες από 7 δισ. αυξάνοντας συντάξεις, μισθούς και θωρακίζοντας την εθνική μας άμυνα. Όλα αυτά τα πετύχαμε με το δεσμό εμπιστοσύνης που χτίσαμε. Είναι μια εμπιστοσύνη που περιβάλλει το πρόγραμμά μας».

Δεσμεύσεις

Αναφερόμενος στους τέσσερις στόχους της νέας κυβέρνησής του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρώτος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί. «Θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα επιτύχουμε το στόχο μας για μέσο μιστό 1500 ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ».

Δεύτερο στοίχημα είναι η καλή, ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Υγεία. «Θα αναβαθμίσουμε 80 ΜΕΘ σε νοσοκομεία. Θα προσλάβουμε 10000 νέους γιατρούς και νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από αυτούς οι 1000 θα είναι στο ΕΚΑΒ. Με βάσεις ελικοπτέρων και στήριξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Τρίτον, ένα δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. Ένα κράτος που ξεπερνά παθογένειες του παρελθόντος. Όλοι και όλες θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται. Θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το ψηφιακό κράτος. Όλο το ελληνικό δημόσιο θα είναι ψηφιακό στο τέλος της τετραετίας.

Τέταρτος στόχος είναι η ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα. «Ο φράχτης, όσο και αν ενοχλεί κάποιους, θα ολοκληρωθεί και το Λιμενικό μας θα συνεχίσει να σώζει ζωές. Παράλληλα, τα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν. Από το 2028 μάλιστα θα ενισχύσουμε την Αεροπορία μας με F- 35».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments