Πολιτική

Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε live την τοποθέτηση Μητσοτάκη

Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε live την τοποθέτηση Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τις κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου για το «χτίσιμο της Ελλάδας του 2030», έδωσε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου για το «χτίσιμο της Ελλάδας του 2030», έδωσε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Χωρίς προηγούμενο είναι οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε» διαμήνυσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός και ζήτησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Υπογράμμιζε πως το έργο δεν πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό της επικοινωνίας και ζήτησε να μην υπάρχει καμία έπαρση και αυταρέσκεια, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν είναι μόνιμος.

Προέταξε την ανάγκη αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων.

Ακολούθως, ξετύλιξε το πλέγμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά την οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στην επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου.

Προανήγγειλε τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει την υποχρέωση για κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Ανακοίνωσε τη σύσταση μεικτών κλιμακίων του ΕΚΑΒ.

Εν συνεχεία, αποκάλυψε τι κρύβουν οι μπλε φάκελοι που παρέδωσε στους υπουργούς. Όπως είπε, περιλαμβάνουν, 120 μεταρρυθμίσεις και 89 ορόσημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments