Διεθνή

Moscow Times: Συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν, «γνώριζε για τον Πριγκόζιν»

Moscow Times: Συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν, «γνώριζε για τον Πριγκόζιν»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φέρεται να γνώριζε για τις κινήσεις του επικεφαλής της Wagner και «προφανώς επέλεξε να πάρει το μέρος του»

Συνελήφθη -πιθανόν εδώ και ημέρες- ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, με εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν οι Moscow Times, που επικαλούνται δύο πηγές προσκείμενες στον μηχανισμό του υπουργείου Άμυνας.

Ο Σουροβίκιν, γνωστός και ως «χασάπης της Συρίας», φέρεται να γνώριζε για τις κινήσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της προσπάθειάς του να προελάσει προς τη Μόσχα με τις δυνάμεις της Wagner. «Προφανώς επέλεξε να πάρει το μέρος του Πριγκόζιν και τον έπιασαν από τα αρ…», είπε μια από τις πηγές.

Δεν είναι γνωστό πού κρατείται ο στρατηγός.

Επισήμως η πληροφορία για τη σύλληψη του στρατηγού δεν έχει σχολιαστεί.

Την ίδια πληροφορία για τον Σουροβίκιν και τις κινήσεις του Πριγκόζιν είχαν και οι New York Times, αν και ανοικτό παραμένει το ερώτημα αν ο στρατηγός βοήθησε τον Πριγκόζιν και πώς.

Φήμες για τη σύλληψη του Σουροβίκιν είχαν δημοσιευθεί και από τον μπλόγκερ Βλαντιμίρ Ρομανόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατηγός συνελήφθη την Κυριακή 25 Ιουνίου, μία ημέρα με τον τερματισμό της σύντομης «εξέγερσης». Ο Ρομανόφ ανέφερε ότι ο Σουροβίκιν βρίσκεται στο κέντρο προφυλάκισης Λεφόροτοβο.

Τι ανέφεραν  οι New York Times

Σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, υπήρχε τουλάχιστον ένας άνθρωπος στις ανώτερες τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που γνώριζε – τουλάχιστον εν μέρει – τα σχέδια του επικεφαλής της Βάγκνερ. Αυτός είναι ο Σεργκέι Σουρoβίκιν, πρώην ανώτατος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ένας στρατιωτικός που χαίρει μεγάλου σεβασμού στους κόλπους του ρωσικού στρατού. Την περασμένη χρονιά, ο Σουροβίκιν βοήθησε να «κρατήσουν» οι άμυνες των ρωσικών δυνάμεων μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών. Παρόλo που αντικαταστάθηκε ως ανώτατος διοικητής τον περασμένο Ιανουάριο, ο 56χρονος συνεχίζει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων και παραμένει δημοφιλής μεταξύ των στρατευμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments