ΟΤΑ

Δήμος Λέρου: Απάντηση Κόλια, σε καταγγελία για τα απορρίμματα

Δήμος Λέρου: Απάντηση Κόλια, σε καταγγελία για τα απορρίμματα

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ, ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

«Σχετικά με ανάρτηση-βίντεο του πολιτικού λιποτάκτη ο οποίος με περισσό θράσος επανεμφανίζεται ως υποψήφιος δήμαρχος νομίζοντας ότι ο λεριακός λαός έχει κοντή μνήμη αναφέρω τα εξής: 

Θεωρώ ότι το βίντεο αυτό με πρωταγωνιστή το πολιτικό φάντασμα του παρελθόντος δυσφημεί ανεπανόρθωτα, παγκοσμίως, το νησί μας τη στιγμή που κατακλύζεται από επισκέπτες και μάλιστα  ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, αγνοώντας ότι βρίσκεται στο χώρο της χωματερής απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου.

Με στόχο τη ψηφοθηρία προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη δημοτική Αρχή, η οποία παρά τα  πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετώπισε τη δεκαετία αυτή, εξασφάλισε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και πλέον βρισκόμαστε στο 90% αποκατάστασης της χωματερής, δίνοντας τέλος στις ανεξέλεγκτες φωτιές και τα προβλήματα  που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Σημειωτέον, η συγκεκριμένη χωματερή, στο συγκεκριμένο χώρο,  λειτούργησε τη δεκαετία του ‘90 με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Επειδή, σαν πολιτικό φάντασμα ήταν απών τα τελευταία δύσκολα δώδεκα χρόνια αποδεικνύοντας πόσο «αγαπούσε» το νησί μας, οφείλει να γνωρίζει τα εξής: Το 2020 ενώ η δημοτική αρχή ήταν έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο ΧΥΤΥ (χώρο υγειονομικής ταφήςυπολειμμάτων) ο νεοϊδρυθείς ΦΟΔΣΑ ΝΑ ανέλαβε την ευθύνη κατασκευής του η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα τα δεματοποιημένα πλέον απορρίμματα  που δεματοποιούνται στο χώρο που λειτουργεί ο δεματοποιητής,να παραμένουν εντός και εκτός του χώρου όπως επίσης και τα φερτά υλικά να εναποτίθενται από επαγγελματίες μεταφορείς και μη περιμετρικά της χωματερής.

Σημειωτέον ο δεματοποιητής κατασκευάστηκε μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Επίσης, η κατασκευή του ΧΥΤΥ (και όχι ΧΥΤΑ) που αναφέρει ο πολιτικός φυγάς, θα πραγματοποιηθεί σε 48 στρέμματα και όχι σε 110 στρέμματα, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός της τότε δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται προβλήματα στις κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, μετά την τηλεδιάσκεψη με αρμόδιους, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων σε χώρο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ που θα υποδειχθεί και σε καμία περίπτωση στο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ της Κω.

Το γραφείο μου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση όποιων πραγματικά ενδιαφέρονται να ενημερωθούν. Η ανάπτυξη του νησιού μας έχει πλέον επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει εμπόδιο, για την ικανοποίηση προσωπικών τους στόχων. Χρόνος για πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει, μετά την τουριστική σεζόν.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments