Οικονομία

Χατζηδάκης: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς

Χατζηδάκης: Έρχεται μπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί θα είναι από τους εργαζόμενους που θα ωφεληθούν από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί θα είναι από τους εργαζόμενους που θα ωφεληθούν από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω αύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27%. Παράλληλα αυξάνεται το επίδομα παραμεθορίου κατά 30%.

Για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιπλέον της αύξησης στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και μπόνους (αναπροσαρμογή) που φθάνει το 5%. Μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα, θεσπίζεται και ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 200 ευρώ.

Το στίγμα έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή προαναγγέλλοντας ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος μπορεί να περιμένει τουλάχιστον 70 ευρώ αύξηση μικτού μισθού ενώ για το επίδομα θέσης ευθύνης η αύξηση υπολογίζεται σε 30%.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Κάλυψη οικονομίας, αγορών και επιχειρήσεων. Οικονομικός δημοσιογράφος με εμπειρία σε digital media και ανάλυση οικονομικής – πολιτικής επικαιρότητας.