Global News

Le Monde: Η Β. Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικό πύραυλο επικαλούμενη αμερικανική απειλή

Le Monde: Η Β. Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικό πύραυλο επικαλούμενη  αμερικανική απειλή

Πηγή Φωτογραφίας: nbcnews.com

Ο στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την περιοχή της πρωτεύουσας του Βορρά το πρωί της Τετάρτης. Το περιστατικό έρχεται δύο ημέρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με «σοκαριστικές» συνέπειες για να διαμαρτυρηθεί για την προκλητική αναγνωριστική δραστηριότητα των ΗΠΑ κοντά στην επικράτειά της.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς τα ανατολικά της ύδατα την Τετάρτη, δήλωσαν οι γείτονές της, δύο ημέρες αφότου η Βόρεια Κορέα απείλησε με «σοκαριστικές» συνέπειες για να διαμαρτυρηθεί για την προκλητική αναγνωριστική δραστηριότητα των ΗΠΑ κοντά στην επικράτειά της. Ο στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την περιοχή της πρωτεύουσας του Βορρά γύρω στις 10 το πρωί, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Επιτελάρχης της Νότιας Κορέας. Ανέφερε ότι ο στρατός της Νότιας Κορέας ενίσχυσε τη στάση επιτήρησής του και διατήρησε την ετοιμότητά του σε στενό συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Yasukazu Hamada είπε στους δημοσιογράφους ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος πιθανότατα εκτοξεύτηκε σε μια ανυψωμένη τροχιά, σε μια απότομη γωνία που συνήθως χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα για να αποφύγει τις γειτονικές χώρες όταν δοκιμάζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ο Hamada είπε ότι ο πύραυλος αναμένεται να προσγειωθεί στη θάλασσα περίπου 550 χιλιόμετρα (340 μίλια) ανατολικά της ακτής της Κορεατικής Χερσονήσου έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας. Από το 2017, η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκτήσει όπλα με πυρηνικό άκρο ικανά να πλήξουν μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ακόμα κάποιες τεχνολογίες να κατακτήσει για να κατέχει λειτουργικά πυρηνικά οπλισμένα ICBM.

Πριν από την εκτόξευση της Τετάρτης, η πιο πρόσφατη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς του Βορρά έγινε τον Απρίλιο, όταν εκτόξευσε ένα ICBM στερεού καυσίμου, ένα είδος όπλου που οι ειδικοί λένε ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί από τα όπλα υγρού καυσίμου. Η εκτόξευση της Τετάρτης, η πρώτη εκτόξευση όπλων από τη Βόρεια Κορέα σε περίπου ένα μήνα, έγινε αφού η Βόρεια Κορέα δημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια σειρά δηλώσεων κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι πετούσαν στρατιωτικό αεροπλάνο κοντά στη Βόρεια Κορέα για να κατασκοπεύσουν τον Βορρά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα απέρριψαν τις κατηγορίες της Βόρειας Κορέας και την προέτρεψαν να απόσχει από οποιεσδήποτε πράξεις ή ρητορική που εγείρει εχθρότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments