Διεθνή

ΗΠΑ: «Ηθική επιταγή» ο τερματισμός του πολέμου

ΗΠΑ: «Ηθική επιταγή» ο τερματισμός του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο τερματισμός της ρωσικής εισβολής είναι «το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Ο τερματισμός της ρωσικής εισβολής είναι «το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Η εντατικοποίηση των προσπαθειών υποστήριξης της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή είναι «το καλύτερο πράγμα» που μπορεί να γίνει προκειμένου να βοηθηθεί η παγκόσμια οικονομία, δήλωσε από την Ινδία η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν.

«Το να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο είναι, πάνω από όλα, ηθική επιταγή. Αλλά είναι επίσης το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε η κορυφαία Αμερικανίδα αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Γέλεν συμμετέχει αυτήν την Κυριακή σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G7 στο Gandhinagar, στη δυτική Ινδία. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται τη Δευτέρα και την Τρίτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20.

«Η δημοσιονομική στήριξη είναι απαραίτητη για την αντίσταση στην Ουκρανία», δήλωσε η Γέλεν, η οποία υπενθύμισε ότι στη Λιθουανία η G7 επέμενε στον αγώνα κατά της ρωσικής παραβίασης των διεθνών κυρώσεων.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η μαζική υποστήριξη για την Ουκρανία ερχόταν σε βάρος της βοήθειας προς τις χώρες του Νότου. Υπό αυτή την έννοια, τόνισε την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους χωρών όπως η Ζάμπια, η Γκάνα και η Σρι Λάνκα.

Επισημαίνεται ότι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες της G7 υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Η δημοσιονομική στήριξη είναι απαραίτητη για την αντίσταση της Ουκρανίας», είπε η Γέλεν, αναφερόμενη επίσης στην έμφαση που δίνει η G7 στον αγώνα κατά της παράκαμψης των διεθνών κυρώσεων από τη Μόσχα.

Η Τζάνετ Γέλεν προσπάθησε να παραμερίσει τις ανησυχίες ότι η μαζική υποστήριξη για την Ουκρανία θα απέβαινε εις βάρος της βοήθειας προς τις χώρες του Νότου: «Απορρίπτω την ιδέα μιας ανταλλαγής» μεταξύ αυτών των δύο θεμάτων, είπε.

Ως απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επεσήμανε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρύθμισης των πολυμερών τραπεζών ανάπτυξης, ξεκινώντας από την πρώτη από αυτές, την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments