Ελλάδα

Γιατρoί επανασυγκόλλησαν τo κεφάλι 12χρονου μετά από φρικτό ατύχημα: Τoν είχε χτυπήσει αυτoκίνητo

Γιατρoί επανασυγκόλλησαν τo κεφάλι 12χρονου μετά από φρικτό ατύχημα: Τoν είχε χτυπήσει αυτoκίνητo

Πηγή Φωτογραφίας: People

Ισραήλ: Ο 12χρονος είχε υποστεί αποκεφαλισμό, τον πλήρη διαχωρισμό του κεφαλιού από το σώμα

Μία ομάδα γιατρών από το Ισραήλ κατάφερε δώσει ξανά ζωή στον 12χρονο Παλαιστίνιο Σουλεϊμάν Χασάν από τη Δυτική Όχθη, ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί εσωτερικά μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Ο αποκεφαλισμός είναι ο πλήρης διαχωρισμός του κεφαλιού από το σώμα. Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός συμβαίνει όταν η ξαφνική πρόσκρουση στο κεφάλι προκαλεί ρήξη των συνδέσμων και των μυών που κρατούν το κρανίο στη θέση του στο επάνω σπονδυλωτό της σπονδυλικής στήλης. Ο τραυματισμός είναι πολύ σπάνιος – αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης.

Ο Σουλεϊμάν οδηγούσε το ποδήλατό του όταν τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Μονάδα Τραύματος του Hadassah Ein Kerem στην Ιερουσαλήμ και τμπήκε αμέσως σε χειρουργείο.

View this post on Instagram

A post shared by Bassem Eid (@realbassemeid)

Οι γιατροί είπαν ότι το κεφάλι του Σουλεϊμάν είχε «σχεδόν εντελώς αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του». Υποβλήθηκε μία σε επίπονη χειρουργική επέμβαση από ομάδα εντατικής θεραπείας που διήρκεσε αρκετές ώρες. Ο τραυματισμός του επιδιορθώθηκε στις αρχές Ιουνίου, αλλά το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ περίμενε ένα μήνα για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Ισραήλ: «Παλέψαμε για τη ζωή του αγοριού» Η πραγματική συχνότητα του εσωτερικού αποκεφαλισμού είναι άγνωστη καθώς το 70% των θυμάτων πεθαίνουν ακαριαία ή καθοδόν προς το νοσοκομείο. «Παλέψαμε για τη ζωή του αγοριού», είπε στους Times of Israel ο Δρ Ohad Einav, ένας από τους γιατρούς που χειρούργησαν τον έφηβο ασθενή. Η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο εάν τα κύρια αιμοφόρα αγγεία παραμένουν άθικτα, καθώς η ροή του αίματος στον εγκέφαλο πρέπει να διατηρηθεί.

Μια μελέτη εσωτερικών αποκεφαλισμών σε παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια κατέγραψε 16 από τους τραυματισμούς σε 17 χρόνια. Ο τραυματισμός αντιμετωπίζεται με τη σύντηξη του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης χρησιμοποιώντας ράβδους, βίδες, πλάκες και πιθανώς οστικά μοσχεύματα.

Ο Δρ Marc Siegel, Κλινικός Καθηγητής Ιατρικής και παθολόγος στο NYU Langone Medical Center είπε στο Fox News ότι η χειρουργική επέμβαση είναι «καταπληκτική». Ευτυχώς, ο Δρ Einav είχε πρόσφατα επιστρέψει από μια υποτροφία στο Τορόντο, όπου είχε κάνει την επέμβαση σε ενήλικες.

Ο Δρ Einav είπε: «Η ίδια η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και κράτησε αρκετές ώρες. Ενώ βρισκόμασταν στο χειρουργείο, χρησιμοποιήσαμε νέες πλάκες και στερεώσεις στην κατεστραμμένη περιοχή… Η ικανότητά μας να σώσουμε το παιδί ήταν χάρη στις γνώσεις μας και στην πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο».

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς θα περάσουν από αποκατάσταση για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν την κίνηση στον αυχένα. Ο Σουλεϊμάν πήρε εξιτήριο με αυχενικό νάρθηκα και οι γιατροί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ανάρρωσή του. Δεν έχει νευρολογικά ελλείμματα ή αισθητηριακή ή κινητική δυσλειτουργία και μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

«Θα σας ευχαριστώ σε όλη μου τη ζωή που σώσατε τον αγαπημένο μου μοναχογιό» λέει ο πατέρας στους Ισραηλινούς γιατρούς Ο πατέρας του Σουλεϊμάν, ο οποίος δεν άφησε το κρεβάτι του γιου του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, είπε: «Θα σας ευχαριστώ σε όλη μου τη ζωή που σώσατε τον αγαπημένο μου μοναχογιό. Να είστε όλοι καλά.

Χάρη σε σας ξαναβρήκε τη ζωή του ακόμα και όταν οι πιθανότητες ήταν χαμηλές και ο κίνδυνος ήταν προφανής. Αυτό που τον έσωσε ήταν ο επαγγελματισμός, η τεχνολογία και η γρήγορη λήψη αποφάσεων από την ομάδα τραυμάτων και ορθοπεδικών. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ ».

Σύμφωνα με μια μελέτη ανασκόπησης του 2015, ο εσωτερικός αποκεφαλισμός είναι τρεις φορές πιο συχνός στα παιδιά από τους ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments