Ελλάδα

Τιτάνια πάλη με τις φλόγες

Τιτάνια πάλη με τις φλόγες

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα διυλιστήρια της Motor Oil.

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα Δερβενοχώρια, όπου μαίνεται το μεγαλύτερο ενεργό πύρινο μέτωπο. Αναλυτικότερα, η πύρινη λαίλαπα έφθασε στους οικισμούς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι και Αγία Σωτήρα. Φλέγονται οικίες στη Νέα Ζωή Μάνδρας και κινδυνεύει το Μοναστήρι Κιάφα, ενώ εντολή για εκκένωση δόθηκε στους οικισμούς Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία. Εξακολουθεί να είναι κλειστή η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο. Κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο της Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κλειστές και οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και προς Μάνδρα, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει και επί της οδού Αγίας Αικατερίνης από τη Μάνδρα έως τη Λεωφόρο Καταδρομών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα διυλιστήρια της Motor Oil. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στον οικισμό Άγιος Χαράλαμπος , στο Λουτράκι, όπου το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κινήθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ένα νέο πύρινο μέτωπο εμφανίστηκε στον Έμπωνα Ρόδου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα, ενώ μικροεστίες υπάρχουν στην Φέριζα και τα Καλύβια, όπου έγιναν στάχτη 26.000 στρέμματα, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και μελίσσια.

Καμμένα αυτοκίνητα και οικίες αναφέρονται στη Σαρωνίδα, το Λαγονήσι, τον Μελισσουργό και την Φέριζα, ενώ άρχισε η καταγραφή των ζημιών και άνοιξε ήδη η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις. Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στη Σαρωνίδα, το Λαγονήσι, τα Καλύβια, τη Μάνδρα και το Λουτράκι.

Στην Πολιτική Προστασία ο πρωθυπουργός

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων έσπευσε ο πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερώθηκε από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας νωρίτερα από τη Σύνοδο της Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Εκεί ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με κύρια την φωτιά στα Δερβενοχώρια όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού

Σώματος συμμετείχαν Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Άκης Σκέρτσος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θανασης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργιου. Επισημαίνεται τέλος ότι τέσσερα Canadair από Γαλλία και Ιταλία φθάνουν στη χώρα μας, μετά από αίτημα της Ελλάδας, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments