Διεθνή

Γαλλία: Αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 10% από τον Αύγουστο

Γαλλία: Αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 10% από τον Αύγουστο

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά κατά 10% από τον Αύγουστο, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Les Echos.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι η μοναδική αύξηση των τιμών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Η αύξηση του 10% είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη που πρότεινε η γαλλική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (CRE), η οποία -με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς- συνέστησε αύξηση 74,5%.

“Βρισκόμαστε σε μια φάση επιστροφής στην κανονικότητα, ή εν πάση περιπτώσει επιστροφής σε μια νέα ισορροπία μετά την ενεργειακή κρίση που βιώσαμε, ακόμη και αν προφανώς οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές”, δήλωσε η κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μερικές από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Τον Μάιο, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι το ανώτατο όριο των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία θα καταργηθεί σταδιακά και θα λήξει στο τέλος του επόμενου έτους.

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκτινάχθηκαν πέρυσι, κυρίως λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Γαλλία είδε επίσης ρεκόρ χαμηλής πυρηνικής παραγωγής, καθώς η κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας EDF  επισκευάζει αντιδραστήρες που έχουν πληγεί από διάβρωση λόγω πίεσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments