Διεθνή

Μεταναστευτικό – ΕΕ: Διατίθενται 14 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στη Λαμπεντούζα

Μεταναστευτικό – ΕΕ: Διατίθενται 14 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στη Λαμπεντούζα

Πηγή Φωτογραφίας: ITALY MIGRATION/ANSA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιπρόσθετη χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ για να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής των μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιπρόσθετη χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ για να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής των μεταναστών στη Λαμπεντούζα, το μικρό νησί της νότιας Ιταλίας όπου οι αφίξεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων φέτος έχουν προκαλέσει επανειλημμένα «υπερπληθυσμό».

Όπως διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η χρηματοδότηση αυτή θα διατεθεί στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, που συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές και την υπηρεσία ασύλου της ΕΕ.

«Η προτεραιότητα θα δοθεί στους ευάλωτους μετανάστες, ιδιαίτερα τους ασυνόδευτους ανήλικους, τις εγκύους, τις μητέρες που είναι μόνες με μικρά παιδιά και τους ανθρώπους με αναπηρία», συμπληρώνεται.

Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για να διατίθενται προσωρινή φιλοξενία, ιματισμός, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά από τη Λαμπεντούζα σε άλλα κέντρα υποδοχής στην Ιταλία.

Ήδη μέχρι στιγμής φέτος έχουν φθάσει στην Ιταλία, πολύ συχνά με αναξιόπλοα σκάφη, πάνω από 72.300 άνθρωποι. Το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ο αριθμός των αφίξεων ήταν περίπου 30.000.

Στα τέλη Ιουνίου, στο κέντρο υποδοχής στο μικρό νησί βρίσκονταν 3.250 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική του χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τις 400 θέσεις, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Λαμπεντούζα είναι το νοτιότερο νησί της Ιταλίας. Απέχει μόλις 113 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας σε ευθεία γραμμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments