Πολιτική

Σκέρτσος: Μισή αλήθεια και μισό ψέμα οι κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική

Σκέρτσος: Μισή αλήθεια και μισό ψέμα οι κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σοβαρή επένδυση και επίκειται ακόμα μία μεγαλύτερη επένδυση σε μηχανισμούς, σε εξοπλισμούς στο Πυροσβεστικό μας Σώμα της τάξεως των 2 δισ. για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Σκέρτσος

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σοβαρή επένδυση και επίκειται ακόμα μία μεγαλύτερη επένδυση σε μηχανισμούς, σε εξοπλισμούς στο Πυροσβεστικό μας Σώμα της τάξεως των 2 δισ. για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

«Όσοι μιλούν για κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική λένε μισή αλήθεια και μισό ψέμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι αυτές έχουν σχεδιαστεί υπό συνθήκες που δεν αντιστοιχούν στις σημερινές απαιτήσεις, στα σημερινά δεδομένα.

«Αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός των πυροσβεστών έχει στις τάξεις του πάνω από 16.000 πυροσβέστες, είτε μόνιμο είτε εποχικό-έκτακτο προσωπικό, συν τους δασοκομάντος, οι οποίοι μπήκανε πέρυσι με προσλήψεις. Έχουμε επίσης διπλασιάσει τον αριθμό των εθελοντών πυροσβεστών από 2.000 σε περισσότερους από 4.000. Τα εναέρια μέσα το 2019 ήταν 61, σήμερα είναι 89 και έχουμε προσαρμόσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε νέου τύπου αεροσκάφη, είτε ελικόπτερα είτε αεροπλάνα, που καλύπτουν περισσότερο τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ανάγλυφου της χώρας μας. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες και στα οχήματα, από 3.400 οχήματα πέρυσι φέτος έχουμε περισσότερα από 3.650», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments