Πολιτική

Άδωνις: 600.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης

Άδωνις: 600.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

600.000 ευρώ πρόσθετης κρατικής ενίσχυσης έτυχε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

600.000 ευρώ πρόσθετης κρατικής ενίσχυσης έτυχε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Εμμανουήλ Συντιχάκη στο Κοινοβούλιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποσαφήνισε εισαγωγικά ότι δεν μπορεί να απαντήσει παρά μόνον ως προς το σκέλος της ερώτησης που άπτεται των οικονομικών ζητημάτων. Και τούτο, γιατί για τα γενικά ζητήματα πολιτικής του Κέντρου Πρόνοιας αρμόδια να απαντήσει είναι η υπουργός κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

«Να σας πω μόνο», είπε ο Άδωνις στον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος, «ότι για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν το απαξίωσε, αλλά το 2022 έδωσε και 600.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση πέραν του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν αρχικά προγραμματιστεί από τον προϋπολογισμό, για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του. 

Μάλιστα, η Κυβέρνηση ανέβασε τον προϋπολογισμό από 1,3 εκατομμύρια ευρώ το 2022, στα 2,37 εκατομμύρια ευρώ το 2023, ακριβώς για να συνεχίσει το κέντρο να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες που απολύτως αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται για τον κόσμο.  Τώρα, όλα τα άλλα τα οποία είπατε, για τη μετατροπή των διαφόρων σχέσεων εργασίας σε μόνιμο προσωπικό, φαντάζομαι εφόσον είστε βουλευτής αρκετά χρόνια – και άξιος συνάδελφος-  γνωρίζετε ότι τρόπος μονιμοποίησης στο Δημόσιο, υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, ούτε υπάρχει, ούτε πρέπει να υπάρχει. Άρα αυτό που λέτε πολύ απλά δεν μπορεί να γίνει».

Επιπλέον, ο Ά. Γεωργιάδης συμπλήρωσε, λέγοντας: «Ο Υπουργός Εργασίας αφορά σε όλους τους εργαζομένους όλων των μορφών εργασιακών σχέσεων δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ούτε λέει ο Υπουργός Εργασίας «μπείτε όλοι στο δημόσιο να γίνετε μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι».

Όσον αφορά την πολιτική του Κέντρου Πρόνοιας όμως, τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει, την πολιτική που θα ασκήσει η Κυβέρνηση θα ρωτήσετε την αρμόδια Υπουργό.

έλος, ως προς τα νούμερα του προϋπολογισμού δεν τα είπατε σωστά. Πέρυσι ο προϋπολογισμός ήταν 1,35 εκατομμύρια. Προσθέσαμε εκτάκτως 600.000, δηλαδή έγινε 1,955 εκατομμύρια και φέτος ο προϋπολογισμός έγινε 2.355.000. Δηλαδή έχει ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι. 

Αν χρειαστεί έκτακτη επιχορήγηση για να καλύψει περισσότερες ανάγκες και μας το ζητήσει η αρμόδια Υπουργός, η Κυβέρνηση θα καλύψει το αίτημα γιατί αντιθέτως σε ό,τι πιστεύετε εσείς, τα κέντρα αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και τα υποστηρίζουμε.

Θα μου επιτρέψετε να πω και ένα τελευταίο σχόλιο. Αυτή η κασέτα του «ό,τι κάνει η Κυβέρνηση, το κάνει γιατί έχει ως κρυφό στόχο να πάει να τα δώσει όλα σε ιδιώτες», την παίζατε και εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση.

Δεν πήγε και πολύ καλά στην Αριστερά. Προτείνω να αλλάξετε λίγο την κασέτα μπας και συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα να τα πάμε όλα σε ιδιώτες, ούτε ενδιαφέρονται οι ιδιώτες για τα πάντα, όπως παραδείγματος χάρη αυτά.

Αυτά αποτελούν προϊόν Κρατικής μέριμνας, αναγνωρίζει η Κυβέρνηση την ευθύνη του Κράτους για αυτά, και δεν θα αφήσει κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη έξω από αντίστοιχες υπηρεσίες», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments