Ελλάδα

Ρόδος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν

Ρόδος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί με άλλα άτομα εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στο μοναστήρι της Παναγίας της Υψενής

Στην εκκένωση δύο ξενοδοχειακών μονάδων, του Lindian Village και του Rodos Village για προληπτικούς λόγους, που βρίσκονται στην περιοχή Κιοττάρι της Ρόδου προχώρησαν οι τοπικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί με άλλα άτομα εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στο μοναστήρι της Παναγίας της Υψενής, στην περιοχή της Λάρδου, στην προσπάθειά τους να πείσουν όσους βρίσκονται στο μοναστήρι να αποχωρήσουν. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμα αν έχουν απεγκλωβιστεί.

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 ειδοποιούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την κοινότητα Ασκληπειού και την περιοχή Κιοταρίου με κατεύθυνση προς την περιοχή Γεννάδι, ενώ προγενέστοερ μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Λάρδο και Πυλώνα.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο συνεχίζεται στην περιοχή των Λαέρμων και Λάρδου, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Επίσης, λόγω της φωτιάς σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments