Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο και Κάρυστο: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες

Πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο και Κάρυστο: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εκκενώθηκαν περιοχές και υπέστησαν ζημιές περιουσίες

Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο δίνουν δεκάδες πυροσβέστες σε Ρόδο και Κάρυστο, προκειμένου να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές και να περιορίσουν την επέκταση των πυρκαγιών μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, οπότε θα σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται για 8ο 24ωρο, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Το «σμαραγδένιο νησί» έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά στη μέση ακριβώς της τουριστικής περιόδου, καθώς έχουν υποστεί ζημιές περιουσίες, εγκαταστάσεις και βέβαια έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται πέριξ των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών δίνουν μάχη για να ανακόψουν την προέλαση της φωτιάς και να μην κατευθυνθεί αυτή σε άλλες δασικές περιοχές. Οι συνθήκες στις οποίες δίνεται η μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν επίσης και στο χωριό Βάτι όπου βρίσκονται πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν από το απόγευμα, ενώ αναζωπυρώσεις έχουμε και σε άλλα σημεία του μετώπου, από τα Απόλλωνα έως και τα Λάερμα.

Εκκενώθηκαν πέντε περιοχές

Νωρίτερα, το 112 ήχησε για τουλάχιστον πέντε περιοχές στο νησί. Πιο συγκεκριμένα εκκενώθηκαν το Γεννάδι, το Βατί, τα Μάσσαρι, η Μαλώνα και ο Κάλαθος.

Μήνυμα από το 112 εστάλη όμως γύρω στις 11:00 και στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι. Η φωτιά στην περιοχή Γεννάδι και Βάτι εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να καεί συνεχώς και η μάχη δίνεται σε δύο σημεία: κάτω από τον ποταμό και στην επάνω πλευρά, περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό Βάτι. Και σε αυτό το μέτωπο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τα δύο χωριά Γεννάδι και Βάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments