Ελλάδα

Πύρινος κλοιός

Πύρινος κλοιός

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Εκτός από τη Νέα Αγχίαλο δόθηκε εντολή εκκενώσεως άλλων έντεκα οικισμών, ενώ δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αεροσκαφών από τη βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλα αεροδρόμια. Ενημέρωση για τα όσα διαδραματίστηκαν με την πυρκαγιά στην περιοχή Νέας Αγχιάλου και τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών έκανε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Εφιαλτικές είναι οι ώρες στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Αλλεπάλληλες είναι οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών από την πυρκαγιά. Υπάρχει ζώνη απαγόρευσης σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από το σημείο των εκρήξεων. Οι φλόγες πέρασαν στις αποθήκες, οι οποίες έχουν εκκενωθεί λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Απομακρύνθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και από εκεί επιβιβάζονταν σε σκάφη του λιμενικού, αλλά και ιδιωτικά, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή. Εκτός από τη Νέα Αγχίαλο δόθηκε εντολή εκκενώσεως άλλων έντεκα οικισμών, ενώ δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αεροσκαφών από τη βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλα αεροδρόμια. Ενημέρωση για τα όσα διαδραματίστηκαν με την πυρκαγιά στην περιοχή Νέας Αγχιάλου και τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών έκανε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σε ενημέρωσή του το ΓΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα». Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε περί την 17:45, όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό. Μετά την είσοδο της φωτιάς στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου ακούστηκαν εκρήξεις διαφόρων εντάσεων, ενώ στις 19:18 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112.

Το λεωφορείο, που εκτελεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας Λάρισα – Βόλος, επιστρέφει από το Βελεστίνο στη Λάρισα κατόπιν εντολής της αστυνομίας λόγω της πυρκαγιάς. Περιορίστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μάντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου. Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κάλεσε τις επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ Βόλου και Ασπροπύργου να μη λειτουργήσουν αύριο. Μάχη δίνεται με διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη. Αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά και Πλημμύρι, και οι πολίτες δύνανται να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους, σύμφωνα με μήνυμα του 112.

Παράλληλα, αίρεται ο κίνδυνος για τους κατοίκους των οικισμών Χαράκι και Μαλώνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στα Αννωγειατά Άρτας. Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Παντάνασσα Φιλιππιάδας, όπου καίγεται δάσος. Τελευταίο «αντίο» στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη Το τελευταίο «αντίο» στον ηρωικό πιλότο Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Canadair, με το οποίο επιχειρούσε στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου. Η σορός του 27χρονου ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Η μητέρα του εκλιπόντος υπαξιωματικού κρατούσε τη φωτογραφία του και ο πατέρας του, το ξίφος του. Στην εξόδιο ακολουθία παρευρίσκετο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Κοινοβούλιο θα «υιοθετήσει» το παιδί του πιλότου Χρήστου Μουλά, όταν αυτό γεννηθεί. Όπως είπε ο κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας, η Βουλή θα δίνει ένα χρηματικό ποσό για την ανατροφή του μέχρι το 25 ο έτος της ηλικίας του. Στο Πεντάγωνο έγινε έπαρση σημαίας, η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί, ενώ στους δύο αδικοχαμένους ιπτάμενους απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου. «Παρών» στην τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής. «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με τη μνήμη όσων ιπταμένων έχουν χάσει τη ζωή τους, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα υπηρεσίας στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments