Lifestyle

Vegan Influencer: Η τελευταία ανάρτηση της Zhanna D’Art πριν πεθάνει από ασιτία

Vegan Influencer: Η τελευταία ανάρτηση της Zhanna D’Art πριν πεθάνει από ασιτία

Πηγή Φωτογραφίας: Hype MY

Η 39χρονη είχε εξαντλήσει τον οργανισμό της, περιορίζοντας τη δίαιτά της σε αυστηρή ωμοφαγία και φρουτοφαγία.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της γνωστής influencer Zhanna D’Art. Η 39χρονη, που το κανονικό της όνομα είναι Zhanna Samsonova, πέθανε στην Μαλαισία, στις 21 Ιουλίου από την πείνα, καθώς τρεφόταν αποκλειστικά από φρούτα.

View this post on Instagram

A post shared by Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

Η Ρωσίδα είχε εξαντλήσει τον οργανισμό της, περιορίζοντας τη δίαιτά της σε αυστηρή ωμοφαγία και φρουτοφαγία. Στα social media προωθούσε διατροφές που βασίζονταν αποκλειστικά σε φρούτα, ηλιόσπορους, smoothies και χυμούς ενώ και η ίδια τα τελευταία έξι χρόνια δεν έπινε νερό και το είχε αντικαταστήσει με χυμούς λαχανικών και φρούτων.

«Βλέπω το σώμα και το μυαλό μου να μεταμορφώνονται κάθε μέρα», είχε ισχυριστεί η Samsonova περιγράφοντας την περιοριστική διατροφική της. «Λατρεύω τον νέο μου εαυτό και δεν γυρνάω ποτέ στις συνήθειες που χρησιμοποιούσα».

Η ίδια εμπνεύστηκε, όπως είχε πει, την νέα διατροφή της βλέποντας συνομήλικους της που έμοιαζαν πολύ μεγαλύτεροι από την ηλικία τους, κάτι που απέδωσε στη διατροφή τους με «πρόχειρο φαγητό».

Οι επιλογές της ωστόσο, είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία της και να φύγει από τη ζωή. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και έχει φέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η πολύ αυστηρή ωμοφαγία.

Λίγες μέρες πριν το τραγικό της τέλος της, η Zhanna D’Art είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία selfie της και έγραψε: «Η ζωή δεν έχει νόημα, αλλά αξίζει να τη ζεις, αρκεί να αναγνωρίσεις ότι δεν έχει νόημα».

Η ανάρτησή της

Σε άλλη της ανάρτηση η influencer, με τους 10.000 followers στο Instagram, δείχνει το τροπικό φρούτο Durian και υπογραμμίζει ότι ένα τυπικό παραδοσιακό γεύμα στην Ταϊλάνδη περιλαμβάνει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής. «Επιτέλους έφτασε η εποχή των φρούτων στην Ταϊλάνδη. Ώρα να πάρουμε βάρος! Η ποικιλία των φρούτων της Ταϊλάνδης είναι εντυπωσιακή. Ένα τυπικό, παραδοσιακό γεύμα στην Ταϊλάνδη περιλαμβάνει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής, τα οποία είναι γνωστά για τη νοστιμιά τους. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ με τις άφθονες επιλογές όλο το χρόνο», έγραψε συγκεκριμένα.

Επίσης, στα βίντεό της η 39χρονη εμφανιζόταν όλο και πιο αδυνατισμένη. Συχνά δημοσίευε πλάνα, που έδειχνε να τρώει πεπόνι και να πίνει χυμό καρότου για μεσημεριανό ενώ άλλες φορές επέλεγε ντοματίνια και αβοκάντο.

Η μητέρα της απέδωσε το θάνατο της κόρης της σε μια «λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα, η οποία επιδεινώθηκε από την ακραία περιοριστική διατροφή της».

Πρόσθεσε πως η κόρη της επρόκειτο να επιστρέψει στο Καζάν την ημέρα του θανάτου της και τόνισε πως δεν ενέκρινε την ακραία δίαιτα της κόρης της. Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να την πείσει να εισάγει πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες αλλά εκείνη το αρνούνταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments