Πολιτική

Άδωνις: Κορμός του νέου νομοσχεδίου η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας

Άδωνις: Κορμός του νέου νομοσχεδίου η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ

Σε ζητήματα που άπτονται κυρίως του εργασιακού και ασφαλιστικού τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Σε ζητήματα που άπτονται κυρίως του εργασιακού και ασφαλιστικού τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ερωτηθείς για το επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι «το νομοσχέδιο θα είναι πάρα πολύ καλό. Βασικός κορμός θα είναι η ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας που αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο θα έχει ρυθμίσεις που είναι πιθανό να μην αρέσουν στους ανθρώπους της αριστεράς, γιατί η Ε.Ε. κάνει κυρίως πράγματα που είναι περισσότερο φιλελεύθερα. Σε κάθε περίπτωση όμως για την αγορά εργασίας θα είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Για παράδειγμα, θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες ή θεσπίζουμε την περίοδο του δόκιμου εργαζομένου.

Το νομοσχέδιο έχει επίσης ρυθμίσεις που αφορούν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που θα επιλέγουν οικειοθελώς την ψηφιακή κάρτα εργασίας, θα απαλλαγούν πλήρως από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους επιβάλλει η ΕΡΓΑΝΗ».

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα, η ψηφιακή κάρτα θα έχει εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική οικονομία. Στόχος μας είναι η ψηφιακή κάρτα να μπει σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, σε όλες τις επιχειρήσεις. Για να εφαρμοστεί σωστά η κάρτα, θα έχουμε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους κλάδους της οικονομίας, έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους κλάδους, αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιομορφίες εργασίας του κάθε κλάδου.

Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος και των εργαζομένων και των εργοδοτών. Μόνο ο εργοδότης που θέλει να κλέβει το κράτος και τον εργαζόμενό του, δεν θέλει να έχει ψηφιακή κάρτα εργασίας».

Ως προς τους ελέγχους στην εργασία, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε: «Υπέγραψα απόφαση, με το που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να αγοραστούν tablet και να μοιραστούν σε όλους τους ελεγκτές. Παρακολουθήσαμε real time πώς γίνεται ο έλεγχος με τα tablet.

Τα tablet είναι μια επανάσταση για τον έλεγχο. Το tablet αντλεί τα στοιχεία του απευθείας από την ΕΡΓΑΝΗ. Στέλνεται σχετικό email και στην υπηρεσία, αλλά και στην επιχείρηση. Έτσι δεν υπάρχουν περιθώρια για συναλλαγές ή για άλλου τύπου παρεμβάσεις. Όλα γίνονται αυτόματα.

Χάρη στα tablet, οι έλεγχοι γίνονται, επίσης, πιο γρήγορα και έτσι γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.

Ο στόχος μας είναι να θεσπίσουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας και, παράλληλα, να τριπλασιάσουμε τους ελέγχους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments